Mediterrán lecsó Panini konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
200g paprika33 kcal
-
3 kcal
-
125g paradicsom23 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
Összesen
189
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
800g paprika131 kcal
-
12 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
Összesen
752
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
45.3g paprika7 kcal
-
3.1g hegyes erős paprika1 kcal
-
28.3g paradicsom5 kcal
-
20.4g vöröshagyma7 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
2.4g olívaolaj21 kcal
Összesen
42
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 356.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 165 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 165 micro
-
β-karotin 924 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 3216 micro
-
Lut-zea 717 micro
Összesen
189
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 45.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 826.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 373 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.5 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1425.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 336 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 659 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 660 micro
-
β-karotin 3695 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 2866 micro
Összesen
752
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 46.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 729 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
42
kcal
Hozzávalók
-
8 db paprika
-
5 db paradicsom
-
4 db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
0.5 dl olívaolaj
Elkészítés
- A zöldségeket megmossuk, a paprikákat kicsumázzuk, felkarikázzuk. A paradicsomot felnegyedeljük, félretesszük.
- A hagymákat megpucoljuk, megmossuk, majd laskákra vágjuk.
- Olívaolajat öntünk egy lábosba, rádobjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük.
- Hozzátesszük a felkarikázott paprikát, tovább dinszteljük.
- Jöhet a felnegyedelt paradicsom, a fokhagyma (préselve)és a fűszerek. Nem kell vizet önteni alá, mert enged annyi levet, hogy szépen, takarékon meg tudjuk főzni.
- Takaréklángonfedő nélkül, többször megkevergetve készre főzzük. Időnként megkóstoljuk, hogy kell-e még bele esetleg a fűszerekből vagy a sóból.A fűszereket tetszés szerint lehet variálni.
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5659
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 02.
Ajánló
Többféle körettel tálalhatjuk, úgy mint pl. rizs, tarhonya, vagy simán csak kenyér. Ki-hogy szerti. Én teljes kiörlésű tönkölybúza kenyérrel tálalom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A lecsó az az étel, amiből mindenki a saját verziójára esküszik. Nos, nekem ez a kedvenc változatom, bár a magyaros-tojásos változatot is imádom. Bármikor meg tudnám enni, nem unnám meg soha! Mondhatni az egyik kedvenc ételem. Tipikusan magyar étel, viszont nekem sikerült egy mediterrán, olaszos ízvilágot alkotni belőle.