r
Nosalty Logó

Mediterrán kenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mediterrán kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2202.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    1563 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3098 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    126.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8811.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    896 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1230 mg
  • Nátrium
    6253 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    12394 micro
  • Lut-zea
    805 micro
Összesen 3102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1093 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt elmorzsoljuk a lagyos vízben. A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáöntjük az olívaolajat, a sót és az élesztős vizet. Robotgép kelttészta-keverőlapátjaival kb. 5 perc alatt megdagasztjuk.
  2. Tetejét egy kevés liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen kb. 50 perc alatt duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk. A tésztát kétfelé vágjuk.
  4. A fetát villávalösszenyomkodjuk. Hozzáadjuk azapróra felvágottaszalt paradicsomot, olívabogyót, a bazsalikomot és a metélőhagymát.
  5. A 2 tésztát kinyújtjuk, és a töltelékkel megtöltjük. Feltekerjük, minta kalácsot.
  6. Olívaolajjal vékonyan kikent tepsire tesszük. (Ne érjenek össze, mert sütés közben megdagadnak.) Langyos helyen ismét kb. 20 percig kelesztjük.
  7. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11865
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húgomnál ettem még tavaly ezt a kenyeret. Eszembe jutott, hogy jó lenne itthon is megcsinálni. Aszalt paradicsomom volt bőven, mivel apukám majdnem minden látogatása alkalmával aszalt paradicsomot hoz nekem. Kinder tojás-korból ezek szerint már kinőttem. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...