r
Nosalty Logó

Mediterrán cukkinitekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
giuliettalupa
Mediterrán cukkinitekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1646 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1860.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    1047 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2019 micro
Összesen 412 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    95.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7440.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    1811 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    4187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    570 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8075 micro
Összesen 1646 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    903 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott cukkiniket hosszában vékony szeletekre vágjuk. Érdemes széles pengéjű hámozókéssel próbálkozni, mert azzal igazán szép szeletek sikerülnek, de aki ügyes, késsel is vághatja.
  2. A zsemlemorzsát összekeverjük a parmezánnal, picit sózzuk, borsozzuk, és ebbe forgatjuk az olívaolajjal megkent cukkiniszeleteket. Mindkét oldalukon forgassuk bele a panírba.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a morzsás cukkiniszeleteket, és 10-15 percre a sütőbe toljuk. Ha sütési idő a szeletek vastagságától is függ. Figyeljünk arra, hogy ne égjenek meg!
  4. Az elősütött cukkiniket megtöltjük a következőképpen: a sonka és sajtszeleteket a cukkinire tesszük rétegesen. Ezt követően óvatosan feltekerjük, és hurkapálcára (vagy saslikrúdra) felhúzzuk, hogy ne nyíljon szét. Egy pálcára 3-4 cukkinicsiga is ráfér. Ha nincs hurkapálcánk, fogpiszkálóval vagy hústűvel is rögzíthetjük egyesével.
  5. Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, és belehelyezzük a cukkinitekercseket. Ha még maradt egy kis parmezános morzsánk, megszórhatjuk a tetejét. A sütőbe toljuk, és 10-15 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3491
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 25.

Ajánló

Előételként kínálhatjuk vagy salátával, paradicsomos mártással könnyű vacsorának.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mediterrán cukkinitekercs
giuliettalupa 82 recept

Egy olasz főzőműsorban láttam ezt a könnyű kis cukkinis előétel-receptet, ami annyira megtetszett, hogy rögtön kipróbáltam. Sajnos egy kicsit tovább tart elkészíteni, mint amennyi idő alatt elfogy. Tehát vagy a szakács túl lassú vagy a fogás lett túl finom...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...