r
Nosalty Logó

Mediterrán csirke Izmini konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Izmini
Mediterrán csirke Izmini konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
római tál
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 549 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2196 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    821 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1823 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    2248 micro
Összesen 549 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.9 g

Zsír

  • Összesen
    144.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3283.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1712 mg
  • Nátrium
    802 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1778 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    583 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    7294 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    23011 micro
  • Lut-zea
    8993 micro
Összesen 2196 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    948 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sűrített paradicsomhoz hozzáreszelünk a fokhagymagerezdekből 2 db-ot, beleszórjuk az oregánót, bazsalikomot, sót és borsot, majd felöntjük kb. 3 dl vízzel, és jól elkeverjük.
  2. Római tálba rendezzük a csirkecombokat, és ráöntjük a paradicsomszószt. Fóliával lefedve 160C fokon 40 percig sütjük.
  3. Amíg sül a csirke, feldaraboljuk a zöldségeket nagyobb, kb. 2 cm-es darabokra, hogy megtartsák az állagukat sütés után is.
  4. Mikor letelt a 40 perc, levesszük a fóliát, és hozzáadjuk a csirkéhez a feldarabolt cukkinit, paprikát, lila hagymát és a fokhagymagerezdeket. 200 fokon kb. 30 percet sütjük, az utolsó 5 percben grillfunkción, hogy szép piros legyen a teteje.
  5. Köretnek petrezselymes bulgurt készítettem hozzá.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7490
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Izmini 4 recept

Könnyű, gyors és egészséges fogás sok-sok zöldséggel, amik szabadon variálhatók.Nagyon finom benne a padlizsán vagy a gomba is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...