r
Nosalty Logó

Mazsolás-fahéjas kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Mazsolás-fahéjas kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1188 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 5941 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 270 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 1188 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.2 g

Zsír

  • Összesen
    151 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3952.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    375 mg
  • Kálcium
    1109 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1572 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    980.2 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    707 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 5941 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 6 dl langyos tejben elkeverjük a 10 ek cukrot. Felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Amíg várunk az élesztőre, átszitáljuk a lisztet.
  3. A felfutott élesztőt beleöntjük a lisztbe. Csipet sót és a tojást hozzáadjuk. Felolvasztjuk vajat.
  4. Közben 1 dl tejjel kikeverjük a fahéjat és a kakaóport.
  5. Megdagasztjuk a tésztát, az olvasztott vajat lassan hozzáöntve. Mikor szép sima, elfelezzük. Az egyiket belisztezzük, a másikhoz hozzákeverjük a kakaós fahéjat és a mazsolát. Egyenletesen szétoszlatjuk a kakaót. Majd lisztezzük, és ezt is félretesszük (letakarva) kb.1 óra hosszáig.
  6. Mikor megkeltek, lisztezett deszkán 2 fehér-2 csokis tésztát nyújtunk téglalap alakúra kb. 23 cm széles, 38 cm hosszúságúra. A fehér tésztára helyezzük a barnát. Hosszabbik oldalától, közepéig feltekerjük. Ugyanígy a másik oldalát is közepéig göngyöljük. Majd sütőpapíros tepsibe tesszük mind a kettő feltekert tésztát.
  7. Olvasztott vajjal megkenjük.
  8. Begyújtjuk a sütőt, betoljuk a kalácsot. 30 perc elteltével megfordítjuk a tepsit (ami belül volt, kint legyen). Gusztusos, ízletes, kiadós sütemény.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x38
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6204
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám szakácskönyvéből van ez a recept. Bátran vágjunk bele, mivel megéri a kis munka, ilyet nem vesz senki üzletben! Azért egy tepsibe tegyük a két tésztát, hogy felfelé tudjon terjeszkedni. Nekem kisült a tepsiből, olyan gyönyörű nagy lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...