Mascarponéval töltött répaterrine
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Barny
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
50g mascarpone202 kcal
-
30g sárgarépa11 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
30g zöldség alaplé2 kcal
-
17g citrom3 kcal
-
0g levendula0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g barna cukor2 kcal
-
5g gin12 kcal
-
15g narancslé7 kcal
-
3g lapzselatin11 kcal
Összesen
252
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
500g mascarpone2020 kcal
-
300g sárgarépa109 kcal
-
30g gyömbér24 kcal
-
300g zöldség alaplé21 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
0g levendula0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
50g gin116 kcal
-
150g narancslé71 kcal
-
32g lapzselatin113 kcal
Összesen
2519
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
32.5g mascarpone131 kcal
-
19.5g sárgarépa7 kcal
-
2g gyömbér2 kcal
-
19.5g zöldség alaplé1 kcal
-
11.1g citrom2 kcal
-
0g levendula0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g barna cukor1 kcal
-
3.3g gin8 kcal
-
9.8g narancslé5 kcal
-
2.1g lapzselatin7 kcal
Összesen
164
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 929 micro
-
β-karotin 2217 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
252
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.2 g
Zsír
-
Összesen 206.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1527.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 1174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.7 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 504.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2244 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9292 micro
-
β-karotin 22167 micro
-
β-crypt 240 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 866 micro
Összesen
2519
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 605 micro
-
β-karotin 1442 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
-
500 g mascarpone
-
300 g sárgarépa
-
30 g gyömbér
-
300 ml zöldség alaplé
-
1 db citrom
-
1 db levendula
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
50 ml gin
-
150 ml narancslé
-
16 db lapzselatin
Elkészítés
- Készítsünk elő egy szögletes pástétom formát, vagy ha nincs, akkor egy őzgerincformát, ha az sincs, akkor el tudom képzelni a terrint 1 dl-es üvegpohárban is. Ha formában készítjük, béleljük ki fóliával, mert különben beleragad. A poharat nem kell, mert abban tálaljuk. (Én a pástétom formában készítettem a terrinemet a következő módon.)
- Egy fazékba tegyük bele a felezett, tisztított sárgarépát és a gyömbért. Öntsük rá a narancslevet és annyi alaplevet, hogy a répákat pont ellepje.
- Nyomjunk bele 1 citrom levét és tegyük bele a levendulát, egy kevés sót, és főzzük a répákat teljesen puhára.
- A főtt répákat és a gyömbért tegyük egy szaftmixerbe és a főzőlevünkből szűrjünk rá 200 ml-t. Mixeljük teljesen krémesre, majd tegyünk hozzá kevés cukrot, a gint és szükség esetén még sózzuk kicsit. Végezetül a még meleg répapürébe keverjünk bele 10 db áztatott zselatinlapot. A répapürének a felét öntsük a forma aljára, kicsit kocogtassuk, meg hogy egyenletesen elterüljön, majd hagyjuk hűtőben dermedni. A maradékot később ismét folyósra kell melegíteni a fedőréteghez!
- Ha megszilárdult, akkor tegyük a mascarponét egy kis tálba és sózzuk, borsozzuk enyhén. Majd 6 db zselatinlapot áztassunk hideg vízbe. Ha a zselatin gumi állagú lett, kevés vízzel folyósítsuk meg mikróban és keverjük hozzá a mascarponéhoz. Ezt a krémet kenjük a réparéteg tetejére, simítsuk el és ismét dermesztés.
- Ha ez is megszilárdult, jöhet az utolsó adag répapüré. Langyos állapotban öntsük a fehér réteg tetejére, majd ismét hűtés. Kicsit komplikáltnak tűnik, de türelemmel könnyen megoldható.
- Tálaláshoz szeleteljük fel és fűszernövényekkel díszítsük.
- Tepsi mérete: 6x6x30
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3623
- Feltöltés dátuma: 2013. február 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Barny
35 recept
Adagolt előételként és hidegtálként is tálalhatjuk.