r
Nosalty Logó

Mascarponéval töltött répaterrine

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Barny
Mascarponéval töltött répaterrine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2519 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    929 micro
  • β-karotin
    2217 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 252 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.2 g

Zsír

  • Összesen
    206.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1527.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9292 micro
  • β-karotin
    22167 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    866 micro
Összesen 2519 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    605 micro
  • β-karotin
    1442 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsünk elő egy szögletes pástétom formát, vagy ha nincs, akkor egy őzgerincformát, ha az sincs, akkor el tudom képzelni a terrint 1 dl-es üvegpohárban is. Ha formában készítjük, béleljük ki fóliával, mert különben beleragad. A poharat nem kell, mert abban tálaljuk. (Én a pástétom formában készítettem a terrinemet a következő módon.)
  2. Egy fazékba tegyük bele a felezett, tisztított sárgarépát és a gyömbért. Öntsük rá a narancslevet és annyi alaplevet, hogy a répákat pont ellepje.
  3. Nyomjunk bele 1 citrom levét és tegyük bele a levendulát, egy kevés sót, és főzzük a répákat teljesen puhára.
  4. A főtt répákat és a gyömbért tegyük egy szaftmixerbe és a főzőlevünkből szűrjünk rá 200 ml-t. Mixeljük teljesen krémesre, majd tegyünk hozzá kevés cukrot, a gint és szükség esetén még sózzuk kicsit. Végezetül a még meleg répapürébe keverjünk bele 10 db áztatott zselatinlapot. A répapürének a felét öntsük a forma aljára, kicsit kocogtassuk, meg hogy egyenletesen elterüljön, majd hagyjuk hűtőben dermedni. A maradékot később ismét folyósra kell melegíteni a fedőréteghez!
  5. Ha megszilárdult, akkor tegyük a mascarponét egy kis tálba és sózzuk, borsozzuk enyhén. Majd 6 db zselatinlapot áztassunk hideg vízbe. Ha a zselatin gumi állagú lett, kevés vízzel folyósítsuk meg mikróban és keverjük hozzá a mascarponéhoz. Ezt a krémet kenjük a réparéteg tetejére, simítsuk el és ismét dermesztés.
  6. Ha ez is megszilárdult, jöhet az utolsó adag répapüré. Langyos állapotban öntsük a fehér réteg tetejére, majd ismét hűtés. Kicsit komplikáltnak tűnik, de türelemmel könnyen megoldható.
  7. Tálaláshoz szeleteljük fel és fűszernövényekkel díszítsük.
  • Tepsi mérete: 6x6x30
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3623
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Adagolt előételként és hidegtálként is tálalhatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...