r
Nosalty Logó

Mascarponés epertorta Regina konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mascarponés epertorta Regina konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Krémhez

Eperkrémhez

Összesen 565 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Krémhez

Eperkrémhez

Összesen 4515 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Krémhez

Eperkrémhez

Összesen 188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 565 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    327.8 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6340.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1650 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    2590 mg
  • Nátrium
    1714 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.2 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1419.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    446 mg
  • D vitamin:
    456 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    1290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2158 micro
Összesen 4515 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Eperkrémhez

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük.
  2. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a kikevert tojássárgájához adjuk, és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabbal együtt. Vigyázni kell, hogy a hab ne törjön meg.
  3. Kivajazott sütőformába öntjük a tésztát, és 20-25 percen át sütjük 200 fokon.
  4. A piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt kettévágnánk.

Krémhez

  1. Az epreket megtisztítjuk, pár darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig felkockázzuk.
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a mascarponét, a porcukrot, a vaníliás cukrot és végül az eperdarabokat.

Eperkrémhez

  1. A hozzávalókat egy kis fazékba feltesszük főni, és addig forraljuk, míg krémes állagot nem kapunk. (Én szoktam beletenni 2-3 levél mentát... különleges ízt kap tőle.)
  2. Ha elértük a kívánt állagot, egy botmixer segítségével pürésítjük.
  3. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a mascarponés krémhez keverjük.
  4. Miután a piskóta teljesen kihűlt, kettévágjuk, és megkenjük a krémmel. Ezután a külsejét is bevonjuk vele. Tetszés szerint eperdarabokkal és mentalevéllel díszíthetjük. Pár órát hagyjuk összeérni a hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1486
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, és könnyen elkészíthető.

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Eperkrémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...