r
Nosalty Logó

Mascarponés baracktorta kissoltesz-től

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mascarponés baracktorta kissoltesz-től
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Továbbá

Összesen 622 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Továbbá

Összesen 3725 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Továbbá

Összesen 248 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 622 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    261.3 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    977 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1392.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.6 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    721.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1552 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1451 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1068 micro
  • β-crypt
    340 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1190 micro
Összesen 3725 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Továbbá

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a vízzel és a cukorral jól kikeverjük, majd belekeverjüka sütőporral elkevert lisztet is. Óvatosan beleforgatjuka felvert tojásfehérjét.
  2. A tortaformát kikenjükvajjal, kilisztezzük, beleöntjüka masszát, és 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
  3. A tejszínt a habfixálóval keményre verjük. A puha margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuka mascarponét, majd a már előzőleg felvert tejszínhabot is. Hűtőbe tesszük.
  4. Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk, az alsó részére kenünk a krémből, pakolunk rá barackot (szépen felszeleteljük), majd megint krém, végül a tészta teteje. Az egészet bevonjuka maradék krémmel.
  5. A tetejét barackkal és tejszínhabbal díszítjük, az oldalára csokireszeléket szórunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4878
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pirított mandulát is szórhatunk rá, úgy is nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...