r
Nosalty Logó

Mascarponekrém csokoládés panna cottával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Mascarponekrém csokoládés panna cottával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A panna cottához

A krémhez

A gyümölcsökhöz

Összesen 1079 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A panna cottához

A krémhez

A gyümölcsökhöz

Összesen 4303 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A panna cottához

A krémhez

A gyümölcsökhöz

Összesen 272 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    84.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1079 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    338.3 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2104.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.9 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    765.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2095 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2055 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 4303 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

A panna cottához

A krémhez

A gyümölcsökhöz

Elkészítés

A panna cottához

  1. Előző nap összeállítjuk a panna cottát.A zselatinlapokat vízbe áztatjuk. A tejszínt a kakaóporral kb. 10 percig lassan forraljuk, elzárjuk alatta a lángot, és beletesszük a zselatint. Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, beleöntjük a masszát. Amikor a teteje kicsit dermed, ráhajtjuk a fóliát, hűtőszekrénybe tesszük, és 24 órán át hűtjük.
  2. Másnap a mascarpone-t összekeverjük a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és az ízlés szerinti cukorral. Két részre osztjuk, az egyikbe a Limoncellót, a másikba a gránátalmaszirupot keverjük. A tejszínt habbá verjük, és elosztjuk a két krémben. Hűtőbe tesszük 1 órára.
  3. A fényezett gyümölcshöz a gyümölcsöket, ha falatnyi daraboknál nagyobbak, akkor – fajtától függően – kockákra, szeletekre vagy gerezdekbe vágjuk, és a cukorral addig forraljuk, amíg a cukor feloldódik, a gyümölcs pedig szépen fénylik. A gyümölcsnek nyersnek kell maradnia.
  4. Elővesszük a hűtőből az őzgerincformát, a folpack-ot felhajtjuk, vágódeszkát helyezünk a panna cotta tetejére, és megfordítjuk. Levesszük róla a formát, lehúzzuk a fóliát, és egy éles késsel felszeleteljük.
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 9739
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az az édesség, ami számomra megunhatatlan! Egy nagy csokoládés panna cottás medence partján ücsörögni... Hm!

Hozzávalók

A panna cottához

A krémhez

A gyümölcsökhöz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...