Mascaropnés-málnás szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
23g tojás29 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
2g barna cukor6 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g víz0 kcal
-
2 kcal
-
1g vaj8 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
42 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
13g málna7 kcal
-
2g barna cukor6 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
8g málna4 kcal
Összesen
226
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
275g tojás346 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g víz0 kcal
-
23 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
150g málna78 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
100g málna52 kcal
Összesen
2711
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
23.3g tojás29 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
1.7g barna cukor6 kcal
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.4g víz0 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
1.2g vaj8 kcal
-
21.2g mascarpone86 kcal
-
16.9g növényi habtejszín43 kcal
-
1.2g porcukor5 kcal
-
12.7g málna7 kcal
-
1.7g barna cukor6 kcal
-
0.4g balzsamecet0 kcal
-
8.5g málna4 kcal
Összesen
229
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
226
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 66.8 g
Zsír
-
Összesen 186.6 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 934 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2237.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 408 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 910 mg
-
Nátrium 643 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 195.2 g
-
Cukor 104 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 430.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 488 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 754 mg
-
Retinol - A vitamin: 481 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1575 micro
Összesen
2711
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
229
kcal
Hozzávalók
-
5 db tojás
-
3 ek cukor
-
2 ek barna cukor
-
5 ek finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
1 csipet só
-
2 ek víz
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 ek vaj
-
250 g mascarpone
-
2 dl növényi habtejszín
-
2 ek porcukor
-
15 dkg málna
-
2 ek barna cukor
-
1 ek balzsamecet
-
10 dkg málna
Elkészítés
- A tojásfehérjét felverjük csipet sóval, amikor felhabosodik, akkor apránként hozzáadjuk a cukrot, és kemény fényes habbá verjük robotgéppel.
- A sárgáját habosra kavarjuk a 2 evőkanál barna cukorral, a vízzel, a vajjal.
- Majd beleforgatjuk a kakaóport, ezzel is simára keverjük elektromos habverővel.
- A kikevert tojássárgájába beleszórjuk a sütőporos lisztet, összekeverjük, majd a hab negyedével fellazítjuk a maradék habot, apránként laza körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a piskótába.
- Egy 20 X 22 cm teflontepsit kikenünk fagyos zsírral, meghintjük liszttel, a maradékot kiverjük belőle.
- Beleöntjük a kész piskótamasszát, 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. / Tűpróba/
- Kiborítjuk egy rácsra, hagyjuk teljesen kihűlni.
- A krém elkészítése: a málnát a cukorral és a balzsamecettel feltesszük főni, ha összeesett, akkor szitán átpasszírozzuk.
- A kapott málnavelőt hűlni hagyjuk.
- A tejszínt habüstbe öntjük, és felverjük kemény habbá.
- A mascarponét kiverjük a porcukorral és kihűlt málnavelővel, majd apránként beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.
- A kihűlt csokis piskótára kenjük, elsimítjuk becsíkozzuk a tetejét.
- Majd fagyasztott málnaszemekkel kirakjuk a krém tetejét. Hűtőbe tesszük, hogy krém megdermedjen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x22
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 0
- Feltöltés dátuma: 2024. november 24.
Receptjellemzők
Szekeres Lajosné Klári
121 recept
Nagyon finom.