r
Nosalty Logó

Mascaropnés-málnás szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Mascaropnés-málnás szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2711 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 226 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.8 g

Zsír

  • Összesen
    186.6 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    934 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2237.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    910 mg
  • Nátrium
    643 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.2 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1575 micro
Összesen 2711 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét felverjük csipet sóval, amikor felhabosodik, akkor apránként hozzáadjuk a cukrot, és kemény fényes habbá verjük robotgéppel.
  2. A sárgáját habosra kavarjuk a 2 evőkanál barna cukorral, a vízzel, a vajjal.
  3. Majd beleforgatjuk a kakaóport, ezzel is simára keverjük elektromos habverővel.
  4. A kikevert tojássárgájába beleszórjuk a sütőporos lisztet, összekeverjük, majd a hab negyedével fellazítjuk a maradék habot, apránként laza körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a piskótába.
  5. Egy 20 X 22 cm teflontepsit kikenünk fagyos zsírral, meghintjük liszttel, a maradékot kiverjük belőle.
  6. Beleöntjük a kész piskótamasszát, 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. / Tűpróba/
  7. Kiborítjuk egy rácsra, hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. A krém elkészítése: a málnát a cukorral és a balzsamecettel feltesszük főni, ha összeesett, akkor szitán átpasszírozzuk.
  9. A kapott málnavelőt hűlni hagyjuk.
  10. A tejszínt habüstbe öntjük, és felverjük kemény habbá.
  11. A mascarponét kiverjük a porcukorral és kihűlt málnavelővel, majd apránként beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.
  12. A kihűlt csokis piskótára kenjük, elsimítjuk becsíkozzuk a tetejét.
  13. Majd fagyasztott málnaszemekkel kirakjuk a krém tetejét. Hűtőbe tesszük, hogy krém megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mascaropnés-málnás szelet
Szekeres Lajosné Klári 121 recept

Nagyon finom.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...