r
Nosalty Logó

Mascaropnés-málnás szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Mascaropnés-málnás szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2711 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 226 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.8 g

Zsír

  • Összesen
    186.6 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    934 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2237.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    910 mg
  • Nátrium
    643 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.2 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1575 micro
Összesen 2711 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét felverjük csipet sóval, amikor felhabosodik, akkor apránként hozzáadjuk a cukrot, és kemény fényes habbá verjük robotgéppel.
  2. A sárgáját habosra kavarjuk a 2 evőkanál barna cukorral, a vízzel, a vajjal.
  3. Majd beleforgatjuk a kakaóport, ezzel is simára keverjük elektromos habverővel.
  4. A kikevert tojássárgájába beleszórjuk a sütőporos lisztet, összekeverjük, majd a hab negyedével fellazítjuk a maradék habot, apránként laza körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a piskótába.
  5. Egy 20 X 22 cm teflontepsit kikenünk fagyos zsírral, meghintjük liszttel, a maradékot kiverjük belőle.
  6. Beleöntjük a kész piskótamasszát, 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. / Tűpróba/
  7. Kiborítjuk egy rácsra, hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. A krém elkészítése: a málnát a cukorral és a balzsamecettel feltesszük főni, ha összeesett, akkor szitán átpasszírozzuk.
  9. A kapott málnavelőt hűlni hagyjuk.
  10. A tejszínt habüstbe öntjük, és felverjük kemény habbá.
  11. A mascarponét kiverjük a porcukorral és kihűlt málnavelővel, majd apránként beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.
  12. A kihűlt csokis piskótára kenjük, elsimítjuk becsíkozzuk a tetejét.
  13. Majd fagyasztott málnaszemekkel kirakjuk a krém tetejét. Hűtőbe tesszük, hogy krém megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 114
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mascaropnés-málnás szelet
Szekeres Lajosné Klári 122 recept

Nagyon finom.

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...