Márványtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Saza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
28g vaj202 kcal
-
28g cukor109 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
28g finomliszt102 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
4g tej2 kcal
-
0 kcal
-
6 kcal
Csokimáz
Összesen
620
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
225g vaj1613 kcal
-
225g cukor871 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
225g finomliszt819 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
30g tej17 kcal
-
0 kcal
-
46 kcal
Csokimáz
Összesen
4955
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
17.9g vaj128 kcal
-
17.9g cukor69 kcal
-
17.5g tojás22 kcal
-
17.9g finomliszt65 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
2.4g tej1 kcal
-
0 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
Csokimáz
-
10.3g porcukor40 kcal
-
2.4g tej1 kcal
-
2.4g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
8g vaj57 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
Összesen
392
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 36.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 475.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.3 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 30.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 317 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 311 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
620
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 62 g
Zsír
-
Összesen 292.3 g
-
Telített zsírsav 175 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1419 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3807.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 799 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 332 mg
-
Foszfor 1668 mg
-
Nátrium 833 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 562.1 g
-
Cukor 359 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 243.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2533 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 660 mg
-
Retinol - A vitamin: 2491 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 514 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1036 micro
Összesen
4955
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.7 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
392
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
225 g vaj
-
225 g cukor
-
4 db tojás
-
225 g finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
3 ek tej
-
1 ek vanília kivonat
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Csokimáz
-
130 g porcukor
-
3 ek tej
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
100 g vaj
-
2 ek citromlé
Elkészítés
Piskóta
- A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Egy 20 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk, és az aljára egy kör alakúra kivágott sütőpapírt helyezünk, hogy az elkészült sütinket könnyebb legyen kiszedni a formából.
- A vajat és a cukrot elektromos habverő segítségével habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk és elkeverjük a tojásokat. Ezután jön a liszt, sütőpor, a tej és a vanília kivonat. Ezeket is csomómentesen eldolgozzuk.
- A keveréket két tálban kétfelé osztjuk, és az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport. A kétféle masszát kanállal felváltva a formába szaggatjuk. Vigyázzunk, hogy a massza mindenhol kitöltse a formát, és ne maradjanak légbuborékok. Végezetül egy fogpiszkálóval vagy hústűvel rajzoljunk köröket a keverékbe a márványos hatás eléréséhez.
- 45-55 percig sütjük, vagy amíg nem ragad a fogpiszkálóhoz. Sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
- Amíg hűl a piskótánk, elkészítjük a csokimázat. A citromlé kivételével az összes hozzávalót egy kislábasban közepes lángon összeforraljuk, majd a tűzről levéve a citromlevet is hozzákeverjük. Addig hűtjük, míg kissé besűrűsödik, és egy kanál segítségével bevonjuk vele a tortánkat. Érdemes rétegezni, és az egyes rétegek között várni, hogy a máz a tortán kicsit megdermedjen, így kevesebb csoki fog lefolyni róla.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 4699
- Feltöltés dátuma: 2017. március 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Saza
32 recept
Amikor valami egyszerű, de nagyszerűre vágyik az ember. Légmentesen záródó dobozban 3-4 napig puha marad. A kihűlt piskótát akár 1-2 hónapra le is fagyaszthatjuk, és fogyasztás előtt kiolvasztjuk, és csokimázzal bevonjuk.