r
Nosalty Logó

Márványos túrós-meggyes sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Márványos túrós-meggyes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Linzertészta

Rátét

Összesen 711 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Linzertészta

Rátét

Összesen 5680 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Linzertészta

Rátét

Összesen 297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.5 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 711 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.2 g

Zsír

  • Összesen
    303.6 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1862 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3948.2 g
  • Cink
    398 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    316 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1568 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    634.3 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    764.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2689 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    182 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    1119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2421 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3215 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2074 micro
Összesen 5680 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Linzertészta

Rátét

Elkészítés

Linzertészta

  1. A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük fél órára.
  2. A nutellát felolvasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk.
  3. A vajjal a cukrokat, a tojássárgáját habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük a túrót, a pudingporokat és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ebből 1/3 részt elveszünk, és elkeverjük az olvasztott nutellával.
  4. 24×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A linzertésztát tepsi méretűre nyújtjuk, és az aljába fektetjük. Villával megszurkáljuk.
  5. Ezután a túrós, sárga masszát és a nutellásat felváltva rákanalazzuk. Egy villával egy kissé márványosítjuk. Megszórjuk magozott meggyel.
  6. 180 fokra melegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×39
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9304
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 23.

Ajánló

Más apró gyümölccsel is készíthető (ribizli, áfonya).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Nagyon finom sütemény, ajánlom szeretettel. Gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

Linzertészta

Rátét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...