Márványos madeleine kókusszal és mandulával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
A madeleine-hez (kb 24 db)
-
20g vaj143 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
5g mandula30 kcal
-
33 kcal
-
5g vaj33 kcal
A díszítéshez
-
0g mandula2 kcal
-
2 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
17g tejcsokoládé89 kcal
-
45 kcal
Összesen
692
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
A madeleine-hez (kb 24 db)
-
120g vaj860 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
30g mandula177 kcal
-
30g kókuszreszelék198 kcal
-
28g vaj201 kcal
A díszítéshez
-
2g mandula12 kcal
-
13 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
100g tejcsokoládé535 kcal
-
50g fehér csokoládé270 kcal
Összesen
4150
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
A madeleine-hez (kb 24 db)
-
12.9g vaj92 kcal
-
16.1g cukor62 kcal
-
16.1g finomliszt59 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
17.7g tojás22 kcal
-
3.2g mandula19 kcal
-
3.2g kókuszreszelék21 kcal
-
3g vaj22 kcal
A díszítéshez
-
0.2g mandula1 kcal
-
0.2g kókuszreszelék1 kcal
-
10.7g étcsokoládé59 kcal
-
10.7g tejcsokoládé57 kcal
-
5.4g fehér csokoládé29 kcal
Összesen
444
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 41.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 702.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 300 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.8 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 26.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 218 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 215 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
692
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 59.5 g
Zsír
-
Összesen 249.8 g
-
Telített zsírsav 146 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4213.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 1011 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 385 mg
-
Foszfor 1802 mg
-
Nátrium 866 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 430.7 g
-
Cukor 283 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 158.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1310 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 555 mg
-
Retinol - A vitamin: 1289 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 261 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 795 micro
Összesen
4150
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 451.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
444
kcal
Hozzávalók
A madeleine-hez (kb 24 db)
-
15 dkg cukor
-
15 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
3 db tojás
-
3 dkg kókuszreszelék
A díszítéshez
-
2 g kókuszreszelék
-
10 dkg étcsokoládé
-
10 dkg tejcsokoládé
-
5 dkg fehér csokoládé
Elkészítés
A madeleine-hez (kb 24 db)
- Bekapcsoljuk a sütőt 190 fokra (légkeveréssel).
- A tojásokat habosra verjük.
- Elkeverjük az olvadt vajat a cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojásokat.
- Az így kapott tésztát két részre osztjuk: egyikhez a mandulát, másikhoz a kókuszreszeléket öntjük.
- A madeleine-sütőformamélyedéseit kivajazzuk, majd minden horpadásba teáskanálnyi tésztát adagolunk. A kókuszos tészta tetejére kevés kókuszt, a többire pár mandulaszeletet szórunk.
- Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt sülnek aranybarnára. (Általában 12 darabos a sütőforma, így két adagban tudjuk őket megsütni.)
- Még melegen kivesszük a madeleine-eket a formából és hagyjuk kihűlni.
- Vízgőz felett külön-külön megolvasztjuk a csokikockákat, ízlés szerint a madeleine-ek egyik oldalát kiskanál segítségével bekenjük velük és végül csokicsíkokat húzunk vagy kevés fehércsokit kenünk a tej- és étcsoki tetejére.
- Pár órára hűvös helyre tesszük őket, hogy a csoki megszilárduljon a tetejükön.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10030
- Feltöltés dátuma: 2009. november 21.
Ajánló
Tipp: Ha két részletben sütjük a madeleine-eket, akkor az első adag után jól töröljük ki a forma mélyedéseit és újra kenjük be vajjal!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Mignon
212 recept
Csokis-ribizlis és nutellás madeleine-ek után most vendégvárónak készítettem ezeket a fincsi mandulás és kókuszos variációkat, melyeket a háromféle csoki koronáz meg. Gyorsan elkészíthető, ízletes és nem utolsó szempontból nagyon mutatós desszert-aprósütemények lettek.