r
Nosalty Logó

Márványos madeleine kókusszal és mandulával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Márványos madeleine kókusszal és mandulával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A madeleine-hez (kb 24 db)

A díszítéshez

Összesen 692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A madeleine-hez (kb 24 db)

A díszítéshez

Összesen 4150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A madeleine-hez (kb 24 db)

A díszítéshez

Összesen 444 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    249.8 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4213.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1011 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    1802 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.7 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1289 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    795 micro
Összesen 4150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 444 kcal

Hozzávalók

A madeleine-hez (kb 24 db)

A díszítéshez

Elkészítés

A madeleine-hez (kb 24 db)

  1. Bekapcsoljuk a sütőt 190 fokra (légkeveréssel).
  2. A tojásokat habosra verjük.
  3. Elkeverjük az olvadt vajat a cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojásokat.
  4. Az így kapott tésztát két részre osztjuk: egyikhez a mandulát, másikhoz a kókuszreszeléket öntjük.
  5. A madeleine-sütőformamélyedéseit kivajazzuk, majd minden horpadásba teáskanálnyi tésztát adagolunk. A kókuszos tészta tetejére kevés kókuszt, a többire pár mandulaszeletet szórunk.
  6. Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt sülnek aranybarnára. (Általában 12 darabos a sütőforma, így két adagban tudjuk őket megsütni.)
  7. Még melegen kivesszük a madeleine-eket a formából és hagyjuk kihűlni.
  8. Vízgőz felett külön-külön megolvasztjuk a csokikockákat, ízlés szerint a madeleine-ek egyik oldalát kiskanál segítségével bekenjük velük és végül csokicsíkokat húzunk vagy kevés fehércsokit kenünk a tej- és étcsoki tetejére.
  9. Pár órára hűvös helyre tesszük őket, hogy a csoki megszilárduljon a tetejükön.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10028
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 21.

Ajánló

Tipp: Ha két részletben sütjük a madeleine-eket, akkor az első adag után jól töröljük ki a forma mélyedéseit és újra kenjük be vajjal!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-ribizlis és nutellás madeleine-ek után most vendégvárónak készítettem ezeket a fincsi mandulás és kókuszos variációkat, melyeket a háromféle csoki koronáz meg. Gyorsan elkészíthető, ízletes és nem utolsó szempontból nagyon mutatós desszert-aprósütemények lettek.

Hozzávalók

A madeleine-hez (kb 24 db)

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...