r
Nosalty Logó

Márványos krémdesszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Márványos krémdesszert
adag
Előkészítés
perc
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1941 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    121.3 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1098 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1877.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.9 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    865 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    690 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    906 micro
Összesen 1941 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A csokoládét durvára vágjuk, majd gőzfürdőben felolvasztjuk. A tejet felfőzzük.
  2. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Apránként hozzákeverjük a forró tejet, majd egy lábasba öntjük, és alacsony hőmérsékleten állandóan kavarva felmelegítjük (nem főzzük), míg a tojásos tejkrémszerű lesz.
  3. A zselatint kicsavarjuk, és a forró krémben felolvasztjuk. A krémet két egyenlő részre osztjuk, az egyik részhez hozzákavarjuk a folyékony csokoládét. Mindkettőt hűlni hagyjuk, közben megkavarjuk.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük. Mikor a krémek elkezdenek kocsonyásodni, mindegyikhez óvatosan hozzákeverjük a tejszín felét.
  5. A kétféle krémet váltakozva 4 hideg vízzel kiöblített, kb. 200 ml űrtartalmú formába töltjük, egy villával márványosra keverjük. Lefedve kb. 4 órára hűtőbe tesszük.
  6. Tányérra borítjuk és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3032
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom desszert. Ha nem megmaradt tojássárgákat használunk fel, a végén a kétféle krémhez keverhetjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...