r
Nosalty Logó

Márványos, csokis banánkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mátéh Mónika
Márványos, csokis banánkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3327 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 416 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    117.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3277.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    1451 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.5 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    984 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    698 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 3327 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy tálba összekeverjük a lisztet, sót és szódabikarbónát, és félretesszük.
  2. Egy keverőtálban kézi mixerrel habosra keverjük a szobahőmérsékletű margarint. A margarinhoz hozzáadjuk a kristálycukrot, bourbon vaníliáscukrot, a citromos cukrot, a narancsos cukrot és a reszelt citromhéjat, habverővel átdolgozzuk.
  3. Adjuk hozzá a tejet, tojást, vaníliakivonatot és az összepépesített érett banánokat, majd keverjük jól össze.
  4. A margarinos masszához öntsük hozzá a félretett száraz összetevőket (liszt, só, szódabikarbóna) és keverjük simára.
  5. Tegyük át a tészta felét egy tálba, és dolgozzuk hozzá a kakaóport, amíg össze nem áll.
  6. A márványos banánkenyér összeállításához kanalazzuk a tésztát a kivajazott, kilisztezett sütőformába, váltogatva a klasszikus tésztát és a csokoládé tésztát.
  7. Ha az egész tészta elfogyott egy vajkéssel finoman forgassuk át a tésztát, hogy márványhatást keltsen.
  8. A banánkenyér tetejét csokicseppekkel megszórjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2062
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 27.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Mátéh Mónika 4 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...