r
Nosalty Logó

Márvány oldalas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Márvány oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A töltenivalóhoz

A parajkrémhez

A tojáslepényhez

Összesen 915 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A töltenivalóhoz

A parajkrémhez

A tojáslepényhez

Összesen 3658 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A töltenivalóhoz

A parajkrémhez

A tojáslepényhez

Összesen 139 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1634.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    288 micro
  • K vitamin:
    523 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6076 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13968 micro
Összesen 915 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.2 g

Zsír

  • Összesen
    277.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    2901 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6538.2 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    1144 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    542 mg
  • Foszfor
    2514 mg
  • Nátrium
    1905 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1305.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3033 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    1153 micro
  • K vitamin:
    2091 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1146 micro
  • Kolin:
    2358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24305 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55870 micro
Összesen 3658 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2130 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

A töltenivalóhoz

A parajkrémhez

A tojáslepényhez

Elkészítés

A töltenivalóhoz

  1. Az oldalast csontozás után formázzuk, alaposan kiklopfoljuk, vigyázva, nehogy kilyukadjon.
  2. Fűszerezzük. A hideg sülteket bátrabban fűszerezhetjük.
  3. Az olajba feltesszük a kiolvasztott parajkrémet, hozzáadjuk a fokhagymapépet. Ledinszteljük, fűszerezzük.
  4. A tojást jó habosra keverjük. Lassan csurgatva, jól elkeverjük a parajkrémmel. Ha összefogta, levesszük a tűzről.
  5. A 10 tojást 2 dl tejjel habosra keverjük, ízlés szerint sózzuk.
  6. Csomómentesre dolgozzuk a liszttel.
  7. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  8. A munkaasztalon magunk elé terítjük az oldalast úgy, hogy ahonnan a csontokat kiszedjük, az lesz a töltelékes oldala.
  9. Közben a sütőbe toljuk a kikent gáztepsit, kicsit megmelegítjük, majd beleöntjük a tojásos keveréket. Eloszlatjuk, hogy mindenütt egyforma vastagságú legyen, és szép aranysárgásra sütjük. (Nem szabad kiszárítani!)
  10. Visszatérünk az oldalashoz: ráöntjük a parajkrémet, egyenletesen elsimítjuk rajta.
  11. A tojáslepényt egyben kiemeljük a tepsiből, és a parajkrém tetejére fektetjük.
  12. Ahol sok, levágjuk, és a hiányos helyeken kipótoljuk. (Nem nagy baj, ha valahova nem jut.)
  13. Vigyázva, szorosan feltekerjük, mint a beiglit.
  14. Spárgával hurkolva - mint a szalámit - az elejétől a végéig szorosan átkötözzük.
  15. Amekkora tepsibe belefér, elrendezzük az olajat, és egy kevés vizet öntünk alá. Alufóliát teszünk rá, és az előmelegített sütőbe tesszük.
  16. 1 órát sül, majd levesszük a fóliát. A mellette lévő szafttal locsolgatva, kb. 40-50 perc alatt pirosra sütjük. (az idő függ az oldalas nagyságától) Vigyázzunk, ki ne száradjon, mert nehéz lesz szeletelni!
  17. Előbb a konyhában hagyjuk hűlni, leöntjük a szaftját, majd becsomagoljuk a fóliába, éjszakára hűtőbe tesszük.
  18. Másnap eltávolítjuk róla a spárgát, felszeleteljük, szétrakosgatjuk a munkaasztalon, és aszpikkal lefényezzük.
  19. Fényes tálcára vagy tányérra rendezzük.Tetszés szerint zöldségekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Elkészítettem: 400 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8046
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 07.

Ajánló

Adjunk mellé friss, szezonális zöldségekből készült bármilyen salátát köretnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Márvány oldalas
Olaszné Anci 191 recept

Úgy fel tudom túrbózni magam, ha ebben a kategóriában tevékenykedem, hogy még a vérnyomásom is kibillen a megszokott értékéből. Nem tehetek róla, annyira szeretem, feldob. A gyönyörű friss zöldségek frissek, ropogósak, na és az a színkavalkád!

Hozzávalók

A töltenivalóhoz

A parajkrémhez

A tojáslepényhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...