Márvány oldalas
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
A töltenivalóhoz
-
250g sertésoldalas485 kcal
A parajkrémhez
-
150g spenót25 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
53 kcal
A tojáslepényhez
-
138g tojás173 kcal
-
50g tej28 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
0g só0 kcal
-
53 kcal
Összesen
915
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
A töltenivalóhoz
-
1000g sertésoldalas1939 kcal
A parajkrémhez
-
600g spenót99 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A tojáslepényhez
-
550g tojás692 kcal
-
200g tej112 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0g só0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
3658
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
A töltenivalóhoz
-
38.1g sertésoldalas74 kcal
A parajkrémhez
-
22.9g spenót4 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
6.3g tojás8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
A tojáslepényhez
-
21g tojás26 kcal
-
7.6g tej4 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
Összesen
139
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.8 g
Zsír
-
Összesen 69.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1634.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 286 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 628 mg
-
Nátrium 476 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 326.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 758 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 288 micro
-
K vitamin: 523 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 589 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6076 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13968 micro
Összesen
915
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 211.2 g
Zsír
-
Összesen 277.8 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 2901 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6538.2 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 369 mg
-
Kálcium 1144 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 542 mg
-
Foszfor 2514 mg
-
Nátrium 1905 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1305.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 3033 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 1153 micro
-
K vitamin: 2091 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1146 micro
-
Kolin: 2358 mg
-
Retinol - A vitamin: 1007 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24305 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55870 micro
Összesen
3658
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 927 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2130 micro
Összesen
139
kcal
Hozzávalók
A töltenivalóhoz
A parajkrémhez
-
600 g spenót
-
3 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
A tojáslepényhez
-
10 db tojás
-
2 dl tej
-
3 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A töltenivalóhoz
- Az oldalast csontozás után formázzuk, alaposan kiklopfoljuk, vigyázva, nehogy kilyukadjon.
- Fűszerezzük. A hideg sülteket bátrabban fűszerezhetjük.
- Az olajba feltesszük a kiolvasztott parajkrémet, hozzáadjuk a fokhagymapépet. Ledinszteljük, fűszerezzük.
- A tojást jó habosra keverjük. Lassan csurgatva, jól elkeverjük a parajkrémmel. Ha összefogta, levesszük a tűzről.
- A 10 tojást 2 dl tejjel habosra keverjük, ízlés szerint sózzuk.
- Csomómentesre dolgozzuk a liszttel.
- Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A munkaasztalon magunk elé terítjük az oldalast úgy, hogy ahonnan a csontokat kiszedjük, az lesz a töltelékes oldala.
- Közben a sütőbe toljuk a kikent gáztepsit, kicsit megmelegítjük, majd beleöntjük a tojásos keveréket. Eloszlatjuk, hogy mindenütt egyforma vastagságú legyen, és szép aranysárgásra sütjük. (Nem szabad kiszárítani!)
- Visszatérünk az oldalashoz: ráöntjük a parajkrémet, egyenletesen elsimítjuk rajta.
- A tojáslepényt egyben kiemeljük a tepsiből, és a parajkrém tetejére fektetjük.
- Ahol sok, levágjuk, és a hiányos helyeken kipótoljuk. (Nem nagy baj, ha valahova nem jut.)
- Vigyázva, szorosan feltekerjük, mint a beiglit.
- Spárgával hurkolva - mint a szalámit - az elejétől a végéig szorosan átkötözzük.
- Amekkora tepsibe belefér, elrendezzük az olajat, és egy kevés vizet öntünk alá. Alufóliát teszünk rá, és az előmelegített sütőbe tesszük.
- 1 órát sül, majd levesszük a fóliát. A mellette lévő szafttal locsolgatva, kb. 40-50 perc alatt pirosra sütjük. (az idő függ az oldalas nagyságától) Vigyázzunk, ki ne száradjon, mert nehéz lesz szeletelni!
- Előbb a konyhában hagyjuk hűlni, leöntjük a szaftját, majd becsomagoljuk a fóliába, éjszakára hűtőbe tesszük.
- Másnap eltávolítjuk róla a spárgát, felszeleteljük, szétrakosgatjuk a munkaasztalon, és aszpikkal lefényezzük.
- Fényes tálcára vagy tányérra rendezzük.Tetszés szerint zöldségekkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 110 perc
- Elkészítettem: 400 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8046
- Feltöltés dátuma: 2011. március 07.
Ajánló
Adjunk mellé friss, szezonális zöldségekből készült bármilyen salátát köretnek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Olaszné Anci
191 recept
Úgy fel tudom túrbózni magam, ha ebben a kategóriában tevékenykedem, hogy még a vérnyomásom is kibillen a megszokott értékéből. Nem tehetek róla, annyira szeretem, feldob. A gyönyörű friss zöldségek frissek, ropogósak, na és az a színkavalkád!