Márvány kuglóf Incilla konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Incilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
33g finomliszt121 kcal
-
42g porcukor161 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
17g szójatej9 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
6 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Összesen
484
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
200g finomliszt728 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g szójatej54 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Összesen
2910
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
21.3g finomliszt77 kcal
-
26.6g porcukor103 kcal
-
29.3g tojás37 kcal
-
80 kcal
-
10.6g szójatej6 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
1.3g sütőpor1 kcal
Összesen
310
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 790.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 333 mg
-
Nátrium 225 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.4 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
484
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 55.9 g
Zsír
-
Összesen 112.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4743.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 1087 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 1996 mg
-
Nátrium 1350 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 428.1 g
-
Cukor 265 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 296.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 387 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 756 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1256 micro
Összesen
2910
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 504.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
310
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg finomliszt
-
25 dkg porcukor
-
5 db tojás
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 dl szójatej
-
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
Elkészítés
- Melegítsük előa sütőt 180 fokra.
- Keverjük össze a lisztet a vaníliás cukorral és a sütőporral.
- A tojásokat különválasztjuk, a fehérjébőlegy csipet sóval kemény habot verünk. A tojássárgájához hozzáadjuk a porcukrot, és habosra keverjük a robotgépünkkel.
- Ezután hozzáöntjük az olajat és a szójatejet is, és egy picit keverjük meg a robotgéppel. Ha elkészült, hozzáadjuk a száraz hozzávalókatis, és simára keverjük a masszát.
- Picivel több, mint a 3/4-ét akemény tojáshabnak óvatosan beleforgatjuk a masszába, és a tészta 3/4-étszilikonos kuglófformába öntjük.
- A maradék 1/4 rész tésztához adunk 1-2 kanál cukrozatlan kakaóport, és csomómentesre keverjük. Hozzáforgatjuk a maradék tojáshabot is, és ezt is a kuglófformába öntjük.
- Egy kanál segítségével óvatosan forgassuk meg a tésztát, attól lesz márványos a süti!
- Kb. 40 perc alatt megsül, tűpróbával ellenőrizzük a tésztát.
- Ha picit kihűlt a süti, szórjuk meg porcukorral a tetejét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1000 alkalommal
- Receptkönyvben: 205
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 35667
- Feltöltés dátuma: 2013. november 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Incilla
10 recept
A kuglóf elkészítése kb.10 percet vesz igénybe, így nem esik nehezemre hetente 2x megsütni, mivel ez a kisfiam kedvenc sütije.:-)) Mivel tejérzékeny, így szójatermékekkel helyettesítek minden sütit, és valóban érdemes kipróbálni, mert nincs különbség a hagyományos termékekkel készült és a szójatermékekkel készült sütik között!