r
Nosalty Logó

Márvány kuglóf Incilla konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Incilla
Márvány kuglóf Incilla konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 484 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2910 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 484 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    112.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4743.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1087 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1996 mg
  • Nátrium
    1350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.1 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    756 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 2910 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 310 kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük előa sütőt 180 fokra.
  2. Keverjük össze a lisztet a vaníliás cukorral és a sütőporral.
  3. A tojásokat különválasztjuk, a fehérjébőlegy csipet sóval kemény habot verünk. A tojássárgájához hozzáadjuk a porcukrot, és habosra keverjük a robotgépünkkel.
  4. Ezután hozzáöntjük az olajat és a szójatejet is, és egy picit keverjük meg a robotgéppel. Ha elkészült, hozzáadjuk a száraz hozzávalókatis, és simára keverjük a masszát.
  5. Picivel több, mint a 3/4-ét akemény tojáshabnak óvatosan beleforgatjuk a masszába, és a tészta 3/4-étszilikonos kuglófformába öntjük.
  6. A maradék 1/4 rész tésztához adunk 1-2 kanál cukrozatlan kakaóport, és csomómentesre keverjük. Hozzáforgatjuk a maradék tojáshabot is, és ezt is a kuglófformába öntjük.
  7. Egy kanál segítségével óvatosan forgassuk meg a tésztát, attól lesz márványos a süti!
  8. Kb. 40 perc alatt megsül, tűpróbával ellenőrizzük a tésztát.
  9. Ha picit kihűlt a süti, szórjuk meg porcukorral a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1000 alkalommal
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 35579
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Márvány kuglóf Incilla konyhájából
Incilla 10 recept

A kuglóf elkészítése kb.10 percet vesz igénybe, így nem esik nehezemre hetente 2x megsütni, mivel ez a kisfiam kedvenc sütije.:-)) Mivel tejérzékeny, így szójatermékekkel helyettesítek minden sütit, és valóban érdemes kipróbálni, mert nincs különbség a hagyományos termékekkel készült és a szójatermékekkel készült sütik között! 

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...