r
Nosalty Logó

Marokkói bárányragu aszalt sárgabarackkal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Marokkói bárányragu aszalt sárgabarackkal
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

838
Kalória
37.9g
Fehérje
80.8g
Szénhidrátok
40.5g
Zsír
266.9g
Víz
123.3g
Koleszterin
9.6g
Rost
32.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 838 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5024 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1873.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    1130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    266.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    452 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    5345 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 838 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    227.5 g

Zsír

  • Összesen
    242.8 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    740 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11239 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    605 mg
  • Foszfor
    2685 mg
  • Nátrium
    6778 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.9 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    1601.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2711 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    32071 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 5024 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    995 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    341 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított húst, és átpirítjuk, míg kívülről el nem változik a színe.
  2. Közben hozzákeverjük a mozsárban megőrölt köményt, koriandert, fokhagymát, chilit, majd felöntjük 300 ml vízzel. Csendesen főzzük.
  3. Megpucoljuk az édesburgonyát, és felkockázzuk 1x1cm-eskockákra, valamint az aszalt barackot is hasonló méretűre aprítjuk, és hozzáadjuk őket a raguhoz.
  4. Beleöntjük a hámozott paradicsom konzervet is, és sütőben puhára pároljuk, végén 1 pohár joghurtot keverünk hozzá.
  5. A kuszkuszt felöntjük mennyiségének kétszerese zöldségalaplével, letakarjuk, 10 percig állni hagyjuk, végül villával 5 dkg vajat "átfésülünk" rajta, hogy a szemek ne ragadjanak össze.
  6. A ragut a kuszkusszal, friss korianderlevéllel és joghurttal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Észrevettem, hogy lapul egy csomag báránynyak a mélyhűtőmben. Azonnal lecsaptam rá, és kerestem egy receptet Jamie Olivertől hozzá.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!