r
Nosalty Logó

Márna gyümölcsszósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Márna gyümölcsszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A márnához

A szószhoz

Összesen 802 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A márnához

A szószhoz

Összesen 3204 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A márnához

A szószhoz

Összesen 210 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 802 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.4 g

Zsír

  • Összesen
    214.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2776.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1739 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    636.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    51 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    1008 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 3204 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A márnához

A szószhoz

Elkészítés

A márnához

  1. A márnát szeletekre vágjuk, gazdagon sózzuk, és így 20 percet olívaolajban állni hagyjuk.
  2. Amíg a halunk pácolódik, addig a dzsemeket, az epret 2 ek cukorral és 1 dl vízzel felfőzzük. Folyamatos kavarás mellett felforraljuk, és utánna levesszük.
  3. A reszelt fokhagymát eldolgozzuk a liszben. A halszeleteket beleforgatjuk, majd forró napraforgó/kukorica olajban hirtelen megsütjük, míg aranybarna nem lesz mindkét oldala.
  4. Salátával és a gyümölcsszósszal ízlésesen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5951
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 06.

Ajánló

Az édes szószhoz és az omlós halhoz igazán egy száraz rozé illik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy sikert aratott. Igazi különlegesség, amit bárki el tud készíteni. Feldobja a szürke hétköznapokat.

Hozzávalók

A márnához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...