r
Nosalty Logó

Marlenka Lizinka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Marlenka Lizinka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

mézes tészta

krém

csokidísz

Összesen 1241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

mézes tészta

krém

csokidísz

Összesen 7445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

mézes tészta

krém

csokidísz

Összesen 309 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    928.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    321.6 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5569.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    2017 mg
  • Nátrium
    1599 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1072.6 g
  • Cukor
    655 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    867.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1630 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    717 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1596 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    868 micro
Összesen 7445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

mézes tészta

krém

csokidísz

Elkészítés

mézes tészta

  1. Az egész tojásokat habverővel a legalacsonyabb fokozaton jól kikeverjük a cukorral, sóval.
  2. Folyamatosan hozzácsorgatjuk a mézet. Utána hozzátesszük a szódaporral elkevert lisztet. Nagyon lágy tésztát fogunk kapni!
  3. Egy kilisztezett, műanyag edénybe tesszük a masszát, majd lefóliázunk, és rátesszük a tetejét. Hűvös helyen legalább 24-30 órát pihentetjük!!
  4. Az idő leteltével a megszilárdult tésztát gyúródeszkára tesszük, és öt részre osztjuk. Kis cipókat formázunk belőle.
  5. Egymás után jól alálisztezve vékony lapokat nyújtunk belőle. Előmelegített sütőben vajazott-lisztezett sütőlap hátulján aranybarna lapokat sütünk. A lapokat még nyersen érdemes tűvel megszurkálni, vagy sütés után egy tálca segítségével jól lenyomni, nehogy felpúposodjon.

krém

  1. A tejfölt egy nagyobb üstben kemény habbá verjük (gépi habverő legmagasabb fokozat) úgy, hogy apránként adagoljuk hozzá a cukrot és a mézet. A vége felé hozzáöntjük a habfixálót. Amikor kész, óvatosan belekeverjük a darált diót. A dióból egy evőkanálnyit félreteszünk a tetejére.
  2. A krémet négyfelé osztjuk, és ezzel töltjük meg a lapokat. Egy keveset hagyunk a tetejére is.

csokidísz

  1. A vajhoz adjuk a cukrot és a kakaóport. Összekeverjük, és hozzáöntjük a forró vizet. Jól kikeverjük, majd folyékonyra melegítjük. Az elkészült sütemény tetejét megcsíkozzuk a folyékony csokival.
  2. A kész marlenkát hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35×40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15237
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marlenka Lizinka konyhájából
Lizinka_ 604 recept

Sokféle marlenka receptet kipróbáltam már. Egyiket sem találtam különösebben jónak. Ötvöztem a receptek hozzávalóit, és megalkottam a saját ízlésemnek megfelelő sütit. Hát... ez tényleg nagyon finomra sikerült!  

Hozzávalók

mézes tészta

krém

csokidísz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...