r
Nosalty Logó

Marlenka egyszerűen Ildikótól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kery13
Marlenka egyszerűen  Ildikótól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1181 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 7088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 1181 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.8 g

Zsír

  • Összesen
    317.7 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    915 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3223 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1183 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1034 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    981.5 g
  • Cukor
    631 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    477.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2779 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2677 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1218 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 7088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztának való alapanyagokat egy tálban jól összedolgozzuk
  2. 4 darab cipót készítünk belőle. Mivel egy kicsit ragacsos a tészta, nehézkes nyújtani. Eleve sütőpapíron célszerű ellapítani
  3. Egy közepes tepsi hátulján, a sütőpapírral együtt megsütjük, 175 fokra előmelegített sütőben, egyenként kb. 7-9 percig. Minden adag tésztával így járjunk el.
  4. 20 dkg cukrot lekaramellizálunk, és a 0,6 liter tejjel felöntjük, majd a csomómentes pudinggal és a maradék 10 dkg cukorral forraljuk, és sűrűre főzzük.
  5. A kihűlt főzött krémet 0,5 l habosra vert tejszínnel összekeverjük, és a tésztákat összeragasztjuk vele.
  6. A tetejére darált diót szórhatunk, de kakaópor is jó.
  7. Végül pár órát hűtőben pihentetjük míg a tészta megpuhul. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30*20*6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 35794
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kery13 1 recept

A süteményt a párom kislánya ihlette, aki nagyon szerette a boltban kapható süteményt. Mindenképp szerettem volna elkészíteni, ám a a bonyolult lépések elriasztottak. Így készült ez a finom, ám sokkal egyszerűbb, tökéletes süti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...