r
Nosalty Logó

Marinara szósz, az olasz különlegesség

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iluska
Marinara szósz, az olasz különlegesség
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 909 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 38 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1114.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1797 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 182 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5572.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    4380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.8 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2178.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    304 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2020 micro
  • β-karotin
    8984 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    51460 micro
  • Lut-zea
    2476 micro
Összesen 909 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2122 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 38 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomok kocsányát vágjuk ki, és nyersen hámozzuk meg, húzzuk le a héját. Daraboljuk apróra.
  2. Közben a mosott üvegeket a fedéllel együtt tepsibe pakoljuk, majd 100 -130C fokon (gyenge hőmérsékleten) sterilizáljuk a sütőben.
  3. Az olívaolajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk, tegyük hozzá a fokhagymát, pirítsuk 1-2 percig, majd a darabolt paradicsomot is adjuk hozzá.
  4. Minden fűszert tegyünk bele, és kezdjük el főzni, mérsékelt lángon, közben kevergessük. Kb. 30-45 percen át.
  5. Ha nem elég pépes, botturmixolhatjuk is. Ha darabos szószt szeretnénk, akkor nem kell turmixolni! Pürésítés után, még sűrítsük, és főzzük 10-15 percig.
  6. A felforrósított üvegekbe szedjük a szószt, jó erősen lezárjuk, és egy törlővel bélelt tepsibe tesszük. Langyos vizet engedünk rá, hogy az üveget háromnegyedéig érjenek. Elkezdjük dunsztolni, kb. 35 percig mérsékelten forraljuk a vizet.
  7. Az egész tepsit, vízzel együtt jól bebugyoláljuk, pokrócokat terítünk rá. Így hagyjuk lassan kihűlni 1 napig. Majd végleges, hideg helyre visszük. Felbontás után hűtőben tartjuk. Jó étvágyat!!
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 328
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 15.

Ajánló

Tésztaételekhez, pizzához, vagy akár mártogatósnak is használható! Mikor a forró szószt szedjük az üvegekbe, fektessünk alá egy kés pengéjét, így az üveg nem pattan szét!! A sütőből egyszerre egy üveget vegyünk ki, azt töltsük tele, zárjuk le, és így folytassuk. 8 db 2,5 dl-es üvegnyi lett ebből a mennyiségből.

Receptkategóriák

Olasz paradicsomszósz, amely egyszerű, de intenzív ízekkel gazdagítja ételeinket! Imádtam elkészíteni, annyira finom illata van, mikor az üvegekbe szedtem.....nekem a kertben sok paradicsom van, és mivel ez az alapja, örültem, hogy egy ilyen szószt kipróbáltam... :-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...