Marinált malacborda egyben
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
sörös
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1206
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
2411
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
115
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.4 g
Zsír
-
Összesen 73.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 478.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 368 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 566.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
1206
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 188.8 g
Zsír
-
Összesen 147.7 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 957.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 735 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 1132.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
2411
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 46.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 5 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
A húshoz
A marináláshoz
-
6 gerezd fokhagyma
-
50 ml napraforgó olaj
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- A húst megmossuk, 4 (vagy 6) darabra vágjuk a nagyságától függően.
- Egy kis edénybe öntjük az olajat, hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és a sört, majd jól elkeverjük.
- Egy kisebb kacsasütőbe elrendezzük a húsokat, ráöntjük a marináló levet, kicsit átforgatjuk benne a bordákat, hogy mindenhova jusson a léből.
- Letakarjuk fóliával, és mehet a hűtőbe pihenni min. 12 órára, néha-néha megforgatjuk a husikat.
- A marinálási idő leteltével előmelegítjük a sütőt.
- Egy tepsibe szedjük a malacbordákat, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat, a tetejüket megkenjük a marináló lével, kb. 20 percig sütjük a sütő középső részén, majd a bordákat megfordítjuk, és szintén kb. 20 percig sütjük, majd átkapcsolunk grillezésre, és így 5 percig grillezzük. Ha nincs grillfunkció, akkor a tepsit a legfelső fokra helyezzük, és így sütjük 5 percig.
- Tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 12495
- Feltöltés dátuma: 2011. április 13.
Ajánló
Nagyon jól elő lehet készíteni előző nap, ha másnapra vendégeket várunk. Amíg sül, elkészítjük mellé a friss salátát, illik mellé a torma és hasábburgonya is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
Egy étteremben ettem így elkészítve malacbordát, nagyon ízlett, így kötelező volt itthon is elkészítenem.