Marinált erdei gomba
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
A gombához
Az ecetes-fűszeres léhez
Összesen
199
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
A gombához
Az ecetes-fűszeres léhez
Összesen
797
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
A gombához
Az ecetes-fűszeres léhez
Összesen
43
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1890.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 1403 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 372.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 174 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
199
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 37.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7560.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 628 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 242 mg
-
Foszfor 961 mg
-
Nátrium 5613 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.3 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1488.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 754 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 388 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 436 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 695 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 588 micro
Összesen
797
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 411.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
43
kcal
Hozzávalók
A gombához
Az ecetes-fűszeres léhez
Elkészítés
A gombához
- A gombákat megtisztítjuk, a kisebbeket egészben hagyjuk, a közepes méretűeket hosszában, szárastól félbevágjuk, a nagyobbak szárát levágjuk, és a gombafejeket daraboljuk. Alaposan megmossuk, és lecsöpögtetjük őket. Meglocsoljuk 2 ek olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és hozzákeverünk 3 gerezd zúzott fokhagymát.
- Sütőtálba öntjük, és 20-25 percig sütjük.
- Az ecetes-fűszeres lé hozzávalóit összekeverjük és felmelegítjük.
- A sült gombákat a karikára vágott citrommal, a kaporral, a kakukkfűvel, paprikával üvegekbe rétegezzük, felöntjük lével és annyi olívaolajjal, hogy elfedje a levet.
- Lezárjuk, és miután kihűlt, hűvös helyen tároljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 7043
- Feltöltés dátuma: 2012. október 09.
Ajánló
Változatosan fogyaszthatjuk, kínálhatjuk előételként, húsokhoz, pirítóshoz, kinek hogy tetszik. Hűvös helyen 1 hónapig eltartható, felbontás után hűtőben tároljuk és 1 héten belül fogyasszuk el.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A júniusi esőzéseket követően igen bőséges volt a gombatermés felénk. Akkor készült ez a remek marinált erdei gomba. Az őszi esőzéseket követően ismét számíthatunk gombatermésre, ezért aki szeretné kipróbálni a marinált erdei gombát, most megteheti. :)