Marhaszelet Greuze módon - kicsit másképp
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
200g marhacomb284 kcal
-
63g sertésmáj84 kcal
-
125g kelkáposzta27 kcal
-
25g mangalica zsír226 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
13g kenyérszalonna87 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Összesen
850
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
800g marhacomb1136 kcal
-
250g sertésmáj335 kcal
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
100g mangalica zsír902 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
50g kenyérszalonna349 kcal
-
136g bacon534 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Összesen
3397
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
41.5g marhacomb59 kcal
-
13g sertésmáj17 kcal
-
26g kelkáposzta6 kcal
-
5.2g mangalica zsír47 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
2.6g kenyérszalonna18 kcal
-
7.1g bacon28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Összesen
177
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.9 g
Zsír
-
Összesen 60.6 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 356 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1461.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 706 mg
-
Nátrium 465 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 316.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4117 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 4067 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 600 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
850
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 255.7 g
Zsír
-
Összesen 242.3 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1425 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5845.2 g
-
Cink 49 mg
-
Szelén 422 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 81 mg
-
Magnézium 375 mg
-
Foszfor 2826 mg
-
Nátrium 1859 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1264.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16470 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 100 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 193 mg
-
D vitamin: 124 micro
-
K vitamin: 276 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 96 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 914 micro
-
Kolin: 868 mg
-
Retinol - A vitamin: 16270 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2401 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 311 micro
Összesen
3397
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 303.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 855 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 845 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
177
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg marhacomb
-
25 dkg sertésmáj
-
0.5 közepes fej kelkáposzta
-
10 dkg mangalica zsír
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
5 dkg kenyérszalonna
-
8 szelet bacon
-
só ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
Elkészítés
- A húst és a májat szeletekre vágjuk, a hagymát és a kenyérszalonnát kockára.
- A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
- A zsír felét lábasban megolvasztjuk, a hússzeleteket pirosra sütjük, majd kevés vízzel, fedő alatt puhára pároljuk.
- A kelkáposztát sós vízben megfőzzük.
- A zsír másik felén pirítjuk a kenyérszalonnát, majd üvegesre pároljuk a hagymát.
- A májszeleteket a szalonnás hagymán megpirítjuk, majoránnával szórjuk.
- A puhára párolt hússzeletek levét tepsibe öntjük, ráfektetjük a hússzeleteket.
- A hússzeleteket májszeletekkel borítjuk, sózzuk, borsot darálunk rá.
- A májszeleteket kelkáposzta levelekkel borítjuk 3-4 rétegben.
- Végül bacon szeletekkel fedjük, és forró sütőben a szalonnát rásütjük a halomra.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 15760
- Feltöltés dátuma: 2010. február 17.
Ajánló
Sokféle húsból készíthetjük: sertésszűzérme vagy comb, akár karajból is; borjúcomb vagy karaj; marha vesepecsenye - hát naná! Párolt rizzsel kínáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Vízvári Mariska receptje nagyanyám repertoárjából. Az eredeti receptben gomba is van, ezt most kihagytam, Vilmos nem kedveli a gombát. Ha gombával akarjuk készíteni, akkor a kenyérszalonnás, hagymás zsíron először a gombát pirítjuk, ahhoz adjuk az apróra vágott májat és majoránna helyett petrezselyemzöldet. Ezt a gombás-májas egyveleget ledarálva kenjük a húsra a kelkáposzta alá.