r
Nosalty Logó

Marhaszelet Greuze módon - kicsit másképp

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Harmathy Ildikó
Marhaszelet Greuze módon - kicsit másképp
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 850 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3397 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1461.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4117 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4067 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 850 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.7 g

Zsír

  • Összesen
    242.3 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5845.2 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    2826 mg
  • Nátrium
    1859 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1264.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16470 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    100 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    914 micro
  • Kolin:
    868 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2401 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 3397 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    855 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst és a májat szeletekre vágjuk, a hagymát és a kenyérszalonnát kockára.
  2. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
  3. A zsír felét lábasban megolvasztjuk, a hússzeleteket pirosra sütjük, majd kevés vízzel, fedő alatt puhára pároljuk.
  4. A kelkáposztát sós vízben megfőzzük.
  5. A zsír másik felén pirítjuk a kenyérszalonnát, majd üvegesre pároljuk a hagymát.
  6. A májszeleteket a szalonnás hagymán megpirítjuk, majoránnával szórjuk.
  7. A puhára párolt hússzeletek levét tepsibe öntjük, ráfektetjük a hússzeleteket.
  8. A hússzeleteket májszeletekkel borítjuk, sózzuk, borsot darálunk rá.
  9. A májszeleteket kelkáposzta levelekkel borítjuk 3-4 rétegben.
  10. Végül bacon szeletekkel fedjük, és forró sütőben a szalonnát rásütjük a halomra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15760
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 17.

Ajánló

Sokféle húsból készíthetjük: sertésszűzérme vagy comb, akár karajból is; borjúcomb vagy karaj; marha vesepecsenye - hát naná! Párolt rizzsel kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marhaszelet Greuze módon - kicsit másképp
Harmathy Ildikó 313 recept

Vízvári Mariska receptje nagyanyám repertoárjából. Az eredeti receptben gomba is van, ezt most kihagytam, Vilmos nem kedveli a gombát. Ha gombával akarjuk készíteni, akkor a kenyérszalonnás, hagymás zsíron először a gombát pirítjuk, ahhoz adjuk az apróra vágott májat és majoránna helyett petrezselyemzöldet. Ezt a gombás-májas egyveleget ledarálva kenjük a húsra a kelkáposzta alá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...