r
Nosalty Logó

Marhahús kebab grillezett zöldségekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Marhahús kebab grillezett zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
grill
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1301 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    1091 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2495.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1425 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1665 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    276 micro
  • β-karotin
    4365 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 1301 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    250 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összedolgozzuk a húst a fűszerekkel, a sóval, borssal, zúzott fokhagymával.
  2. A sütőt 190°C-ra előmelegítjük, a nyársakat kb. 1 órára vízbe áztatjuk.
  3. Padlizsánokat felkarikázzuk és besózzuk, állni hagyjuk.
  4. Ezalatt a húsmasszából akkora pogácsákat készítünk, hogy átmérője kb. megegyezzen a padlizsánéval, vastagsága pedig kb. 2-3 cm legyen.
  5. Egy tepsit kibélelünk fóliával, vékonyan bekenjük az olajjal, és összeállítjuk a nyársakat. Felváltva 1 padlizsánt, 1 húspogácsát jó szorosan felszurkálunk a nyársakra, majd meglocsoljuk egy kevés olajjal.
  6. Sütőben 45-50 percig sütjük, míg a padlizsán megpuhul.
  7. Közben a zöldségeket forró grillserpenyőben olaj nélkül megsütjük.
  8. Friss kenyérrel vagy pitával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2534
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a tv-ben láttam, és nagyon megtetszett, így még aznap el is készítettem vacsorára. Nálam volt a hűtőben sok újhagyma és cikória, így azt is grilleztem köretnek. Nagyon finom, igazán különleges ízesítésű a hús, nagyon jól passzolnak hozzá a grillezett zöldségek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...