r
Nosalty Logó

Marcipános-túrós püspökkenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Petra
Marcipános-túrós püspökkenyér
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A marcipántöltelékhez

A tetejére

929
Kalória
17.9g
Fehérje
118.9g
Szénhidrátok
43.7g
Zsír
55.4g
Víz
125.6g
Koleszterin
5.1g
Rost
64.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A marcipántöltelékhez

A tetejére

Összesen 929 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A marcipántöltelékhez

A tetejére

Összesen 7445 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A marcipántöltelékhez

A tetejére

Összesen 381 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1023.9 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 929 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.4 g

Zsír

  • Összesen
    349.3 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8191 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1692 mg
  • Vas
    517 mg
  • Magnézium
    507 mg
  • Foszfor
    3193 mg
  • Nátrium
    1359 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    951.1 g
  • Cukor
    514 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    443.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 7445 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.1 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 381 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A marcipántöltelékhez a felkockázott marcipánmasszát és az apróra vágott szárított sárgabarackot összegyúrjuk a kétféle cukorral. Kb. 30 centi hosszú hengert formálunk belőle, fóliába tekerjük és hűtőbe tesszük.
  2. A villával összetört túrót összedolgozzuk a tojásokkal, a cukorral, a rummal és a mandulaaromával.
  3. A megmosott és leszárított mazsolát a kandírozott narancshéjjal és a mandulával együtt egy nagyobb serpenyőben, állandóan kevergetve összemelegítjük. Hozzákeverjük a sütőporos, mézeskalács-fűszeres lisztet.
  4. Az olvasztott vajat és a lisztes egyveleget felváltva, kisebb adagokban a tojásos-túrós masszához dolgozzuk.
  5. A tésztát enyhén lisztezett felületre téve kb. 30 centi hosszú cipóvá formáljuk, és hosszanti irányban a közepébe mélyedést formálunk.
  6. Ebbe tesszük a fóliából kicsomagolt marcipántölteléket és gondosan összehajtjuk a tetején a tésztát, alaposan összenyomkodjuk.
  7. Vékonyan vajazott sütőlapra tesszük a püspökkenyeret, köré többrétegű, széles alufóliából csíkot tekerünk, hogy segítsen tartani sütés közben a tészta formáját.
  8. 160 fokra előmelegített sütőbe téve, 20 percenként a tetejét olvasztott vajjal megkenegetve, kb. 60-70 perc alatt megsütjük. (Ha a teteje nagyon elkezdene pirulni, konyhai papírtörlővel letakarjuk.)
  9. A még forró püspökkenyérre kenjük a maradék vajat és meghintjük kétféle cukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 65 perc

Minden ízében karácsonyi sütemény, nem éppen a diétás fajtából. Na, de melyik karácsonyi süti lenne az?! Kisebb módosításokkal készítettem ugyan, de az alaprecept innen.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!