Marcipános tortácskák Rara konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Rara
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
110g tojás138 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
15 kcal
-
20g cukor77 kcal
A krémhez
-
167 kcal
-
3g habfixáló10 kcal
-
74 kcal
-
67g lekvár/ dzsem185 kcal
A bevonathoz
-
100g marcipán462 kcal
-
17g marcipán77 kcal
-
33g marcipán154 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
Összesen
1811
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
46 kcal
-
60g cukor232 kcal
A krémhez
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
222 kcal
-
200g lekvár/ dzsem556 kcal
A bevonathoz
-
300g marcipán1386 kcal
-
50g marcipán231 kcal
-
100g marcipán462 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
Összesen
5440
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
20.5g tojás26 kcal
-
5.3g napraforgó olaj47 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
5.6g finomliszt20 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
A krémhez
-
12.4g növényi habtejszín31 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
14 kcal
-
12.4g lekvár/ dzsem35 kcal
A bevonathoz
-
18.6g marcipán86 kcal
-
3.1g marcipán14 kcal
-
6.2g marcipán29 kcal
-
4.7g finomliszt17 kcal
Összesen
338
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32 g
Zsír
-
Összesen 85.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 361 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1760.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 384 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 714 mg
-
Nátrium 541 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 225.1 g
-
Cukor 150 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 109.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 300 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 499 micro
Összesen
1811
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96 g
Zsír
-
Összesen 257.7 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 1084 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5282.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 1153 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 2143 mg
-
Nátrium 1622 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 675.2 g
-
Cukor 449 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 327.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 217 micro
-
Kolin: 901 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1498 micro
Összesen
5440
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 328.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
338
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 csomag sütőpor
-
6 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
6 ek cukor
A krémhez
-
200 ml növényi habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
4 ek erdei gyümölcslekvár
A bevonathoz
-
30 dkg marcipán
-
5 dkg marcipán
-
10 dkg marcipán
-
5 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A tésztához
- A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadagoljuk a többi hozzávalót is. Végül a keményre felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük. Kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és készre sütjük.
- Közben elkészítjük a krémet. Mivel a marcipán és a dzsemek is édesek, a krémhez már nem keverünk több cukrot. (Ha esetleg valaki túl édesszájú megszegheti ezt a szempontot :) )
- A cukrásztejszínből kemény habot készítünk a habfixáló felhasználásával. Ha kész, óvatosan belekeverjük az almadzsemet.
- Amikor elkészül a piskóta, kihűtjük. Ezt követően egy nagy pogácsaszaggatóval 2-2 kört szaggatunk belőle. Mindegyik tortácskához kettő kör alakú lapocska kell.
- Ha ezzel is készen vagyunk, a lapocskák egyik felét megkenjük az erdei gyümölcsös lekvárral. Ezután jöhet a krém, majd az összeillesztés.
- Jöhet a bevonat: a kék színű marcipánt lisztezett (nem porcukrozott!) márvány vagy műanyag deszkán kinyújtjuk. Lehetőleg műanyag nyújtófával. Akkorára nyújtjuk őket, hogy a kis tortácskákat be tudjuk fedni.
- Ha ezekkel készen vagyunk, jöhetnek a virágok. A kék marcipánhoz hasonlóan a rózsaszín és zöld marcipánt is kinyújtjuk. A rózsaszínből vékony csíkokat vágunk , "kukaccá" sodorjuk, kicsit lelapítjuk, és mint a legyezőt, az ujjaink segítségével virággá formáljuk. A zöldet kicsit vastagabbra nyújtjuk, és egy éles kés segítségével levél formákat vágunk belőle. Majd a bordázatot is késsel rajzoljuk be. Ráhelyezzük a tortácskáinkra, és kész is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1929
- Feltöltés dátuma: 2012. július 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rara
13 recept
Családi rendezvényre voltam hivatalos. Két születésnapost és egy névnapost ünnepeltünk. Nem tudtam, hogy a szokványos sütemény repertoárom mellé mit is tudnék készíteni, ami finom is és ajándéknak is megfelelő. Ekkor jutott eszembe a torta ötlet, na de három torta? Bizony, csak miniben. :) Az ötlet tökéletesnek bizonyult. :)