r
Nosalty Logó

Marcipános epres torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
kingal
Marcipános epres torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A bevonathoz

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

656
Kalória
6.9g
Fehérje
62.9g
Szénhidrátok
42.7g
Zsír
83g
Víz
204.4g
Koleszterin
3.1g
Rost
36.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A bevonathoz

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 656 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A bevonathoz

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 5254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A bevonathoz

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 324 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 656 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    341.5 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1636 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2103.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1033 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503.2 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    664.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2580 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2522 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    644 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1064 micro
Összesen 5254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 324 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Közben habosra kikeverjük a cukrot a vajjal és a tojássárgával, majd a marcipánt reszelve hozzákeverjük.
  3. Az étkezési keményítőtkevés szobahőmérsékletű tejszínnel (kb. 1 dl)feloldjuk egy csészében, majd félretesszük.
  4. A krém hozzávalóit gőzfürdő felett állandó kavargatással sűrűsítjük, és amikor már kezd keményedni, hozzáadjuk a feloldott keményítőt.
  5. Amíg a krém kihűl, a tésztát kinyújtjuk egy sütőpapíron (hogy ne ragadjon az asztalhoz), majd kivajazott, kb. 20 cm átmérőjű formába tesszük, és 200 fokon 20 percet sütjük.
  6. A tölteléket és a krémet óvatosan összekeverjük.
  7. A kihűlt tésztát olvasztott csokoládéval bekenjük, a krémes tölteléket rákenjük, és a frissepreket a tetejére helyezzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20

Dániában egyik kedves kolléganőm kedveskedett ezzel a tortával, amikor sikeresen leadtunk egy projektet. Azóta ha epret látok, mindig ez a torta jut eszembe. Remek összhangban vannak az ízek, és minden falat igazi kényeztetés.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!