r
Nosalty Logó

Marcipános epres torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kingal
Marcipános epres torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A bevonathoz

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 656 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A bevonathoz

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 5254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A bevonathoz

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 324 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 656 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    341.5 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1636 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2103.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1033 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503.2 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2580 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2522 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    644 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1064 micro
Összesen 5254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A bevonathoz

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Közben habosra kikeverjük a cukrot a vajjal és a tojássárgával, majd a marcipánt reszelve hozzákeverjük.
  3. Az étkezési keményítőtkevés szobahőmérsékletű tejszínnel (kb. 1 dl)feloldjuk egy csészében, majd félretesszük.
  4. A krém hozzávalóit gőzfürdő felett állandó kavargatással sűrűsítjük, és amikor már kezd keményedni, hozzáadjuk a feloldott keményítőt.
  5. Amíg a krém kihűl, a tésztát kinyújtjuk egy sütőpapíron (hogy ne ragadjon az asztalhoz), majd kivajazott, kb. 20 cm átmérőjű formába tesszük, és 200 fokon 20 percet sütjük.
  6. A tölteléket és a krémet óvatosan összekeverjük.
  7. A kihűlt tésztát olvasztott csokoládéval bekenjük, a krémes tölteléket rákenjük, és a frissepreket a tetejére helyezzük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4919
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marcipános epres torta
kingal 2 recept

Dániában egyik kedves kolléganőm kedveskedett ezzel a tortával, amikor sikeresen leadtunk egy projektet. Azóta ha epret látok, mindig ez a torta jut eszembe. Remek összhangban vannak az ízek, és minden falat igazi kényeztetés.

Hozzávalók

A tésztához

A bevonathoz

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...