r
Nosalty Logó

Marcipános-csokis kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Marcipános-csokis kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1030 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4115 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    890.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 1030 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.9 g

Zsír

  • Összesen
    144.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3562.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    854 mg
  • Nátrium
    1754 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    615.5 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 4115 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet keverőtálba szitáljuk, eloszlatjuk benne a sót meg a cukrot. Közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, meghintjük egy mokkáskanálnyi cukorral, fél dl langyos tejet öntünk hozzá, és finoman megkeverjük, hogy az élesztős tejbe egy kevés liszt is vegyüljön. Hagyjuk megkelni ezt a gyorskovászt.
  2. Ekkor összekeverjük az összes liszttel, és a meglangyosított tejet hozzáadagolva megdagasztjuk. Közben hozzádolgozunk 5 dkg megolvasztott vajat is. Letakarva kétszeresére kelesztjük. (kb. 3/4 óra)
  3. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk. Nagyjából 40x40 cm-es négyzetté kinyújtjuk. Olvasztott vajjal megkenjük, ráreszeljük-daraboljuk a marcipánt, ugyanígy a csokit. Rászórhatunk még 1-2 evőkanál cukrot, ha édesebben szeretjük. Feltekerjük, négy darabra vágjuk, és egy kivajazott sütőformába helyezzük szorosan egymás mellé a tekercseket. Letakarva pihentetjük kb. 15-20 percig, amíg megint elkezd nőni. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  4. A kalácsot a meleg sütőbe tesszük, és szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve a tetejét megkenjük vajjal, pár perc múlva kivesszük a formából, és rácsra vagy deszkára tesszük hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2305
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 08.

Ajánló

Bármilyen csoki jó hozzá. Pl. készítettem már narancsos töltelékűvel, mogyoródarabossal, de sima étcsokival is. Minddel finom. Nem baj, ha a töltelék nem folyamatos benne, hanem darabosan van. Annál érdekesebb ráharapni egy-egy kis finomságra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy kedvencem az étcsokival bevont marcipán, aki ismer, tudja. Így minden nevezetes napomon megajándékoznak vele szeretteim. Legutóbb annyi összegyűlt, hogy enyhén szólva is túlzás lett volna mindet befalni csak úgy magában. Akkor találtam ki ezt a kalácsot, amibe a marcipánon kívül még a felhalmozott ajándékcsokikat is bele lehetett dolgozni. Annyira bevált, hogy azóta direkt emiatt a kalács miatt is képes vagyok marcipánt venni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...