r
Nosalty Logó

Marcipánkrémes levendulás linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Marcipánkrémes levendulás linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1015 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4061 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 414 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1015 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    254 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    862 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1388.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.2 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2061 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 4061 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 414 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Alisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többihozzávalóval együtthomogén masszát gyúrunk.
  2. Fóliába csomagolva hűtőben legalább egy fél órán át pihentetjük.
  3. A krémhez a keményítőt a tejszínnel csomómentesen elkeverjük, majd krémet főzünk belőle. A még forró krémbe keverjük a marcipánmasszát és alaposan eldolgozzuk. A langyos krémbe tesszük a vajat és azzal is alaposan elkeverjük. Hűtjük.
  4. A tésztát kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges formával kiszúrjuk. 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük (amíg a szélük elkezd éppen hogy barnulni). Hűtjük, majd a krémmel megtöltjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8359
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A süti apropóját az adta, hogy levendulaszirupot vettem (zabálnivaló csatos üvegben) és midenképpen ki szerettem volna próbálni. A karácsony előtti miskolci sütipartira ezzel készültem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...