r
Nosalty Logó

Marcipánkrémes csigák 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Marcipánkrémes csigák 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 430 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 1718 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 430 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    95.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1718 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A keményítőt csomómentesre keverjük a tejjel, majd szépen krémet főzünk belőle. A végén a forró krémbe belemorzsoljuk a marcipánt, és jól elkeverjük kézi habverővel. Megkóstoljuk, ha kell, porcukorral ízesítjük.
  2. A leveles tésztát kiszedjük a hűtőből. Kitekerjük.:) Megkenjük a langyosra hűlt krémmel, és hosszanti oldalánál szorosan feltekerjük.
  3. Ujjnyi karikákat vágunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk (hagyjunk ki helyet köztük, mert sütés közben megnőnek), kezünkkel kissé lenyomkodjuk.
  4. A tetejére szeletelt mandulát vagy mandulpálcikát szórunk, és előmelegített sütőben világos aranybarnára sütjük.(A fenti mennyiségből 2 db gáztepsinyi lett.)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5221
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Istenem, áldd meg ezt a magas tápértékű mikrohullámú makarónit és azokat, akik árengedménnyel árusították. Ámen." (Kevin McAlister, Home Alone) Én a leveles tésztával vagyok így. Az ég áldja, aki kitalálta, főleg azt, amelyik előre ki van nyújtva. Különösebb "szaktudást" nem igénylő, villámgyorsan összeüthető kis desszert, a karácsonyi hangulatom miatt marcipánkrémmel. Az ötlet egyébként onnan jött, hogy sütipartit szerveztünk Miskolcon - bizonyám, itt is sikerült megszervezni :) - és marcipánkrémes, levendulás linzerrel készültem. (Ennek a receptje hamarosan.)  A krémet egy kissé átszerkesztve, gondoltam, beletöltöm a hűtőben figyelő levelestésztába. A sütiparti lényege - annak, aki nem ismerné - hogy 5-6 emberke összejön (barátnők, ismerősök, a mi esetünkben részben ismeretlenek), és mindenki süt egy féle sütiből egy jó nagy adagot, majd "cs" mintcsere, Hüpp-hüpp-hüpp, Barbatrükk, és 5-6 féle sütivel tér haza. Egy koszolással, egy mosogatással 5 féle süti, na ez tényleg Barbatrükk. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...