r
Nosalty Logó

Maradékmentő töltött burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Maradékmentő töltött burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 449 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1414.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2185 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2714 micro
Összesen 449 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    111.9 g

Zsír

  • Összesen
    113.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5657.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1885 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1701 mg
  • Nátrium
    1710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1044.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1364 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    666 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    634 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8742 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10855 micro
Összesen 1788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 114 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Krumplikat alaposan megmossuk, és sós vízben héjastól félpuhára főzzük.
  2. A hozzávalókat apró kockára vágjuk, és olívaolajon lepirítjuk őket. (Kivétel a mozzarella-kockák, petrezselyem és tojás). Ízesítjük sóval, borssal, majd félretesszük kicsit hűlni.
  3. A megfőtt krumplik tetejét levágjuk, és óvatosan kikaparjuk a belsejét. Amit félreteszünk a töltelékhez.
  4. A kihűlt töltelékhez hozzákeverjük a burgonya kikapart belsejét, a mozzarellát, petrezselymet, tojást, alaposan összekeverjük.
  5. A burgonyacsónakok belsejét sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és szórunk bele reszelt sajtot.
  6. Megtöltjük őket a kész töltelékkel, szórunk rá reszelt sajtot és rátesszük a tetejüket. Amiket megkenünk kevés olívaolajjal, és szórunk rá még egy kis reszelt sajtot. Így mehet is az előmelegített sütőben 180°C fokra 30-40 percre.
  7. Friss salátaágyon tálaljuk vagy főtt rizzsel, esetleg készíthetünk hozzá tartármártást is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6662
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradékmentő töltött burgonya
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Ha még mindig a húsvéti sonka maradékát rakosgatnánk, itt egy tuti recept a felhasználására. A legtöbb maradék megtalálja a helyét a töltött krumpliban. Tökéletesen felhasználható hozzá a maradék ragu, hűtőben tengődő zöldségek, felvágottak, vagy akár az elunt sült csirke maradványai. Új értelmet adhatunk nekik apróra vágva, kis sajttal, fűszerekkel összekeverve, krumpliba töltve és ropogós, aranybarnára sütve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...