Maradékmentő töltött burgonya
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
-
4 db burgonya
-
4 ek olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
100 g pulykamellsonka
-
0.5 db cukkini
-
4 közepes db csiperkegomba
-
3 gerezd fokhagyma
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek petrezselyem
-
120 g mozzarella
-
1 db tojás
-
200 g mozzarella
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
100g burgonya58 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g pulykamellsonka28 kcal
-
25g cukkini4 kcal
-
32g csiperkegomba7 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
13g spenót2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
30g mozzarella90 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
-
75g salátakeverék10 kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
400g burgonya231 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g pulykamellsonka110 kcal
-
100g cukkini16 kcal
-
128g csiperkegomba27 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g spenót8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
120g mozzarella359 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
-
300g salátakeverék39 kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
25.1g burgonya15 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
5.6g vöröshagyma2 kcal
-
6.3g pulykamellsonka7 kcal
-
6.3g cukkini1 kcal
-
2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3.1g spenót1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
7.5g mozzarella23 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
-
12.6g mozzarella38 kcal
-
18.8g salátakeverék2 kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 28 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1414.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 471 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 425 mg
-
Nátrium 427 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 261.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 341 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 166 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2185 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2714 micro
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 111.9 g
Zsír
-
Összesen 113.4 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 433 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5657.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 1885 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 249 mg
-
Foszfor 1701 mg
-
Nátrium 1710 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 14 mg
Víz
-
Összesen 1044.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1364 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 666 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 452 micro
-
Kolin: 299 mg
-
Retinol - A vitamin: 634 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8742 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10855 micro
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 65.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 549 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 681 micro
Elkészítés
- Krumplikat alaposan megmossuk, és sós vízben héjastól félpuhára főzzük.
- A hozzávalókat apró kockára vágjuk, és olívaolajon lepirítjuk őket. (Kivétel a mozzarella-kockák, petrezselyem és tojás). Ízesítjük sóval, borssal, majd félretesszük kicsit hűlni.
- A megfőtt krumplik tetejét levágjuk, és óvatosan kikaparjuk a belsejét. Amit félreteszünk a töltelékhez.
- A kihűlt töltelékhez hozzákeverjük a burgonya kikapart belsejét, a mozzarellát, petrezselymet, tojást, alaposan összekeverjük.
- A burgonyacsónakok belsejét sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és szórunk bele reszelt sajtot.
- Megtöltjük őket a kész töltelékkel, szórunk rá reszelt sajtot és rátesszük a tetejüket. Amiket megkenünk kevés olívaolajjal, és szórunk rá még egy kis reszelt sajtot. Így mehet is az előmelegített sütőben 180°C fokra 30-40 percre.
- Friss salátaágyon tálaljuk vagy főtt rizzsel, esetleg készíthetünk hozzá tartármártást is.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 40 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
Ha még mindig a húsvéti sonka maradékát rakosgatnánk, itt egy tuti recept a felhasználására. A legtöbb maradék megtalálja a helyét a töltött krumpliban. Tökéletesen felhasználható hozzá a maradék ragu, hűtőben tengődő zöldségek, felvágottak, vagy akár az elunt sült csirke maradványai. Új értelmet adhatunk nekik apróra vágva, kis sajttal, fűszerekkel összekeverve, krumpliba töltve és ropogós, aranybarnára sütve.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!