Mangós pite kókuszdiós grillázzsal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Veguitra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
Leveles tészta
-
30g finomliszt109 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
25g víz0 kcal
Pite
Grillázs
Összesen
898
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
Leveles tészta
-
120g finomliszt437 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
100g víz0 kcal
Pite
Grillázs
Összesen
3591
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 53.7 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 304.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.6 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 157.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 368 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 285 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 979 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
898
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 34.6 g
Zsír
-
Összesen 214.8 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 366 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1218.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 254 mg
-
Foszfor 624 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 414.2 g
-
Cukor 302 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 631.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1471 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 209 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 385 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 1141 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 3916 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 17 micro
-
Lut-zea 161 micro
Összesen
3591
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 79.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 255 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
233
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Leveles tészta
- A 120 g vajból 90 g-ot összegyúrunk 30 g liszttel, kis téglalapot formázunk belőle, majd betesszük a hűtőbe egy rövid időre.
- A maradék lisztet és sót összedolgozzunk. A vízbe beletesszük az ecetet és a csipet sót, majd ráöntjük a tésztára, és eldolgozzuk. Addig gyúrjuk, amíg össze nem áll. Ezután letakarva félretesszük pihenni kb. 20 percre.
- A több lisztet tartalmazó, szárazabb tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, és a közepére tesszük a hűtőből kivett vajasabbat. Behajtogatjuk a vajasabb tésztát a lisztesebbel, és lassan elkezdjük nyújtani, amíg kb. 2 cm vastaggá nem válik.
- A tészta két oldalát jobbról és balról ismét ráhajtjuk a közepére, és megint kinyújtjuk. Ezt még legalább kétszer megismételjük. (Vannak nagyszerű vajas tészta nyújtó technikák, én személy szerint eléggé barbár módon készítem.)
- Mikor úgy érezzük, hogy a kétféle tészta megfelelően eloszlott, visszatehetjük az egészet a hűtőbe, amíg szükségünk lesz rá.
Pite
- Egy serpenyőt kikenünk vastagon az 50 g vajjal. (A serpenyő legyen sütőbe helyezhető, mivel később ebben fogjuk a pitét megsütni.)
- A mangókat hámozzuk meg, és vágjuk fel kb. 1,5-2 cm széles cikkekre, és rakjuk rá a vajra egymás mellé. (Aki szeretné, esetleg geometriai formákkal is ügyeskedhet.:) )
- Gyújtsuk be a lángot közepes fokozatra, szórjunk a mangó szeletekre és közéjük 100 g cukrot. Hagyjuk a lángon a serpenyőt, amíg a cukros massza meg nem barnul. Ne keverjük meg!
- Amikor a cukor megbarnult, vegyük le a serpenyőt a tűzhelyről, és rakjuk félre hűlni. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- Amikor a serpenyő nagyjából kihűlt, vegyük elő az előzőleg elkészített tésztánkat, lisztes deszkán nyújtsuk ki kb. 2 cm vastagságúra, és vágjunk ki belőle egy olyan kört, ami 2 cm-rel nagyobb átmérőjű, mint a serpenyőnk.
- A tésztát borítsuk rá a serpenyőre (benne a mangóval), és a széleit gyűrjük be a serpenyő szélénél, hogy biztosan fedje a mangókat. Rakjuk be az előmelegített sütőbe 20 percre sülni.
- Amikor kész van, szórjuk meg széttördelt grillázsdarabokkal. Jó étvágyat!
Grillázs
- A kókuszdiót és diót vágjuk/törjük durva darabokra. Készítsünk elő alufóliát vagy sütőpapírt, amire majd később kiöntjük a forró grillázst - így könnyű lesz felszedni, ha megdermedt.
- A maradék 120 g cukrot rakjuk bele egy serpenyőbe, és közepes lángon pirítsuk meg. Amikor szép barna lett, dobáljuk bele a kókuszdió darabokat és a diót.
- Forgassuk meg a cukorban a diót és kókuszt (de éppen, hogy csak 1 perc erejéig), aztán öntsük ki a karamellel együtt a fóliára/sütőpapírra. Hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 789
- Feltöltés dátuma: 2014. március 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Veguitra
2 recept
Ezt a receptet a foodnetwork.co.uk-n találtam Andy Bates brazil receptjei között. Kicsit átvariáltam a dolgokat, no meg a leveles tésztát magam készítettem hozzá (ne legyünk lusták!). Amikor a képre ránéztem, féltem, hogy esetleg nehéz lesz megcsinálni, de kiderült, hogy nagyon egyszerű. Remélem, mindenki másnak is annyira tetszeni fog, mint nekem.