Mangós-nektarinos rétes
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 5% Zsír
A réteshez
-
25g réteslap74 kcal
-
38 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
63g tej35 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0 kcal
-
4g vaj27 kcal
-
25g mangó11 kcal
-
47g nektarin19 kcal
A tetejére
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 5% Zsír
A réteshez
-
200g réteslap590 kcal
-
305 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
500g tej280 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
200g mangó85 kcal
-
375g nektarin150 kcal
A tetejére
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 120 micro
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 54.4 g
Zsír
-
Összesen 45.2 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 425 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1487.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 670 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 318 mg
-
Nátrium 400 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 343 g
-
Cukor 141 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 502.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 495 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 322 mg
-
Retinol - A vitamin: 356 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 1468 micro
-
β-crypt 357 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 963 micro
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 94.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A réteshez
- A keményítőt apránként, hogy ne legyen csomós, kikeverjük a tejjel és a cukorral, hozzáadjuk a vaníliát is, majd megfőzzük, mint a pudingot.
- Hűlni hagyjuk, majd mikor már csak langyos, jól eldolgozunk benne egy egész tojást.
- A mangót és a nektarint kisebb kockára vágjuk.
- Egy tiszta konyharuhán4db réteslapot egymásra fektetünk, majd megkenjük az olvasztott vaj felével.
- A rétestésztaegyik végébe eloszlatjuk a krém felét. A tészta szélénél hagyjunk ki kb. 2-3 cm-t.
- A krémen eloszlatjuk a gyümölcsdarabok felét, majd a konyharuha segítségével feltekerjük a rétesünket és a két végét visszahajtjuk.
- A másik4 db réteslappal ugyanígy járunk el.
- Sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe emeljük, alaposan megkenjük felvert tojással, majd porcukorral bőven meghintjük.
- Kb. 20 percig, fél óráig (pirulásig) sütjük az előmelegített sütőben.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7584
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Már megint egy "ezek voltak itthon" recept. Apukám odaáig van a bolti pudingos rétesért (bár nem csak azért, hanem kb. mint Gombóc Artúr: lyukas csokoládé, szögletes csokoládé, megkezdett csokoládé:))). Én meg a mangóért. Nem igazán szeretem a csupa krém-csupa hab, émelyítő édességeket, rétesből is leginkább a meggyeset, azoktól a süteményektől meg végképp irtózom, amiknek a tetejét jó vastagon megszórják porcukorral...Gyerekkorom óta lefújom/ lekopogtatom a porcukrot mindenről. Az ízeket akarom érezni, nem azt, hogy csikorog a tömény cukor a fogam alatt...Jó, persze vannak kivételek (pl. túrógombóc:).) Amikor az epres receptversenyre készítettem az eper lasangét, akkor jöttem rá, milyen finom is az, ha a porcukron kinyújtott leveles téstát sütőben megsütjük, karamellizálódott roppanós ostyaszerű lesz belőle. Ezt az ízt szerettem volna rekonstruálni úgy, hogy sütés előtt megszórtam porcukorral a réteseket, másrészt azért is, hogy ne utána kelljen, eleget téve a közízlésnek, amit aztán fújkálhatok le róla, ha szeretnék enni egy szelettel :DDD. Sosem próbáltam még a mangót süteményben, rétesben meg pláne. Érdemes kipróbálni, csupa mangó az íze ...a teteje pedig jó ropogós a rásült porcukor miatt.