r
Nosalty Logó

Mangópürés túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Mangópürés túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A tálaláshoz

Összesen 560 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A tálaláshoz

Összesen 4473 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A tálaláshoz

Összesen 227 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 560 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    201 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1637.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    609.6 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1829 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1648 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    2156 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    588 micro
Összesen 4473 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a liszttel és a porcukorral gyors mozdulatokkal gombóccá gyúrjuk, frissentartó fóliába csomagolva, 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. A mangót meghámozzuk, a magját kiszedjük, felaprítjuk, majd botmixerrel pürésítjük.
  3. A tészta többi hozzávalóját egy nagyobb tálban szintén botmixerrel elkeverjük, hozzákeverjük a mangópürét.
  4. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
  5. Egy 23-24 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A tésztát belenyomkodjuk úgy, hogy legyen 3-4 cm-es pereme, ha törik, nem kell megijedni, szépen illesszük össze az ujjainkkal. 10 percig elősütjük, majd ráöntjük a túrókrémet. 70 percig sütjük. Ha nagyon sülne a teteje, egy alufóliával takarjuk le.
  6. Kikapcsoljuk a sütőt és további 10 percet még benne hagyjuk. Hűtjük. (Amikor már nem volt forró a torta, fagyasztóba tettem 40 percre.) Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23-24
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1987
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mangópürés túrótorta
Mercedes 302 recept

Nos, ez az a torta, amit Hugicám születésnapjára készítettem, csak itt még nem volt bevonva a fondanttal. Mint látszik itt a képen is, a széle magasabb volt, mint a közepe, ezért a pereme mentén körbevágtam, hogy egyenletes legyen a torta teteje. Azért, hogy a fondant jól megtapadjon a tortán megkentem az egészet lekvárral, és így illesztettem rá a fondantot. Ha valaki nem szeretne bajlódni azzal, hogy bevonja, tökéletes torta így is.

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...