r
Nosalty Logó

Mangalori ananászcurry

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
P.
Mangalori ananászcurry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az ananászhoz

A páchoz

Összesen 424 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az ananászhoz

A páchoz

Összesen 1687 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az ananászhoz

A páchoz

Összesen 162 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 424 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    162.2 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2177.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    1437 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    745 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2364 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2509 micro
Összesen 1687 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Az ananászhoz

A páchoz

Elkészítés

Az ananászhoz

  1. Kockázzuk fel az ananászt falatnyi darabokra.
  2. Készítsük el a pácot: 2-3 ek. vízzel keverjük el a fűszereket, és ezt öntsük az ananászra. Ebben hagyjuk állni 15 percet.
  3. A kókuszt, a vizet, a chilit, az őrölt mustármagot botmixerrel zúzzuk péppé.
  4. Forrósítsunk olajat. Szórjuk bele az egészmustármagot, majd adjuk hozzá a curry levelet, akkor, amikor a magok már pattogni kezdenek. Süssük így egy percig. Tegyük bele a a piros chilit, és pirítsuk addig, amíg a chili sötétedni nem kezd. Ez néhány másodperc. Ekkor adjuk hozzá az ananászt, és süssük-pároljuk így 10 percig.
  5. Adjuk hozzá a kókuszpépet, öntsük fel a kókusztejjel, forraljuk még 5 percig. Kóstoljuk, szükség szerint sózzuk vagy cukrozzuk.
  6. Tálaláskor hintsük meg petrezselyemmel.
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6350
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 06.

Ajánló

Élettani hatása: enyhén savasít. Jó barátságban van a fehér főtt rizzsel, ebben az esetben már közepesen savasít. Egyéb tudnivalókat itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Avagy, amikor az ananász nem csak édesen jó. Egy indiai közösség asztaláról származó recept (Camelia Pandzsabi: A legjobb curryreceptek Indiából). Könnyű étel, mégis tápláló. Előnyben azok, akik szeretik az indiai konyha néha merész ízeit. 

Hozzávalók

Az ananászhoz

A páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...