Mandulás-vajas szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
P.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g vaj84 kcal
-
20g tej11 kcal
A tetejére
-
17g vaj120 kcal
-
17g mandula98 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Összesen
684
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 41.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.8 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 276 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 272 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
684
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.1 g
Zsír
-
Összesen 246.8 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 712 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2388.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 589 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 355 mg
-
Foszfor 1080 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 424.5 g
-
Cukor 214 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 214.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1659 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 383 micro
-
Kolin: 287 mg
-
Retinol - A vitamin: 1629 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 363 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 289 micro
Összesen
4100
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
382
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tejet felmelegítjük, felolvasztjuk benne a vajat, a cukrot, az élesztőt, a tojást, a sót, majd a lisztet belekeverjük. Egy viszonylag hígabb, nem gyúrható tészát kapunk. Hagjyuk az edényben, takarjuk le, és kelesszük langyos helyen duplájára.
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (nem légkeverés). Sütőpapírral béleljünk ki egy gáztepsit, és nyomkodjuk szét benne a tésztát, majd hagyjuk megint állni egy keveset. Figyelem, nem lesz akkora, mint a gáztepsi, ne nyújtsuk túl vékonyra. De ne legyen túl vastag se. Az ideális vastagsága kb. 1 cm nyersen.
- Ezután daraboljuk rá a vajat, bőven szórjuk meg kristálycukorral és végül a mandulával. Tegyük a sütő legalsó állására, és ott süssük 15 percig.
- Amint megsült, vegyük ki, és még azonnal forrón kanalazzuk rá a tejet vagy a tejszínt. Ezután várjunk, amíg egy kicsit meghűl, majd szeleteljük nagy kockákra, és tálaljuk.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 167
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10132
- Feltöltés dátuma: 2011. május 21.
Ajánló
Erősen savasít. Ebből az adagból kb. 12 kocka lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
P.
171 recept
Ez a süti nagy klasszikus, mindegy hol sütöm, Németország bármelyik felén felismerik. Jó cucc. Szaftos, nem száraz, semmi krém. Németes vasárnapot tartottunk otthon, az elzászi flammkuchen mellett ez készült még el. Nem kell hozzá sok minden, az eredmény viszont pazar. Délutáni kávézgatósnak, vendégvárónak, ha nem krémeset szeretnénk. Nem diétázóknak vagy lúgosítóknak való, sőt, mint minden édesség, még az egészségre is ártalmas. Viszont rettentő finom. További képek itt.