Mandulás tej hablabdával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
588
kcal
- 13% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
1767
kcal
- 13% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.8 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 894.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 380 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.7 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 325 micro
Összesen
588
kcal
- 13% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 62.5 g
Zsír
-
Összesen 71.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2684.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 1140 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 624 mg
-
Nátrium 691 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 203.1 g
-
Cukor 193 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 150.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 595 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 974 micro
Összesen
1767
kcal
- 13% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat kettéválasztjuk. A szeletelt mandulát serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A fehérjét 8 dkg cukorral kemény habbá verjük.
- A tejet egy lapos edényben feltesszük melegedni.
- A keményre vert tojáshabot kiskanállal, gömb alakot formázva beleszaggatjuk a tejbe, egyszer megforgatva megfőzzük. Ne forraljuk a tejet, csak gyöngyözzön!!
- A megfőtt tojásfehérjét a tejből kivéve megforgatjuk a pirított, szeletelt mandulában. Egy tányérra félretesszük.
- A tojássárgákat a maradék cukorral, vaníliás cukorral, kevés forró tejjel egy tálban elkeverjük, és belereszeljük a marcipánmasszát, majd hozzáöntjük a forró tejhez. Pár percig főzzük, majd gyorsan hideg vízbe állítjuk, és állandó keverés közben lehűtjük.
- Ha kihűlt, hozzáadjuk a likőrt, rárakjuk a hablabdákat, és nagyon hidegen tálaljuk.
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2243
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kovács Györgyi
57 recept
Pincetakarítás közben leltem egy 15 éves Konyha Művészet újságra. Ott találtam ezt a receptet. Mivel férjem kedvence a madártej, gondoltam, meglepem ezzel a különleges madártejféleséggel. Hát nagy sikere volt!!!