r
Nosalty Logó

Mandulás-répás torta duplamálnás-pálinkás töltelékkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pálinkaügynök
Mandulás-répás torta duplamálnás-pálinkás töltelékkel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tortatésztához

Töltelékhez

Krémhez

695
Kalória
22.1g
Fehérje
48.8g
Szénhidrátok
45.6g
Zsír
66.3g
Víz
81.5g
Koleszterin
14.5g
Rost
39g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tortatésztához

Töltelékhez

Krémhez

Összesen 695 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tortatésztához

Töltelékhez

Krémhez

Összesen 8318 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tortatésztához

Töltelékhez

Krémhez

Összesen 310 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1160 micro
  • β-karotin
    2777 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 695 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    264.6 g

Zsír

  • Összesen
    546.8 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7455.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    2009 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    2652 mg
  • Nátrium
    2152 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    585.2 g
  • Cukor
    468 mg
  • Élelmi rost
    174 mg

Víz

  • Összesen
    795.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4287 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    130 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    753 mg
  • Retinol - A vitamin:
    930 micro
  • α-karotin
    13925 micro
  • β-karotin
    33323 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2007 micro
Összesen 8318 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    522 micro
  • β-karotin
    1250 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 310 kcal

Elkészítés

Tortatésztához

  1. A sárgarépát megtisztítjuk és felaprítjuk (aprítógéppel), a mandulabelet felaprítjuk (nem baj, ha nagy darabos). A lisztet és a sütőport a darált mandulával összekeverjük, és félretesszük.
  2. Egy nagy edényben a 4 tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük. Hozzáadjuk a 2 dl olajat, majd a citrom reszelt héját. Amikor a massza összeállt, hozzáadjuk a sárgarépát, majd félretesszük.
  3. A tojásfehérjékből egy kis sóval kemény habot verünk.
  4. A sütőt 180-190 C-ra előmelegítjük (hőlégkeveréssel). A tortaformát kikenjük kb. 1-2 evőkanál olajjal.
  5. Elővesszük a nagy tálban lévő répás masszát (mostanra engedett egy kis habos levet, az jó). Hozzáadjuk a mandulás lisztes keveréket, alaposan átdolgozzuk. Ezt követően a tojáshab egy részét normál keverő mozdulatokkal a masszához adjuk, amikor fellazult, hozzáadjuk a fennmaradó részét is, azonban azt már csak beleforgatjuk a masszába, hogy ne törjön össze a hab. A masszát a kiolajozott tortaformába öntjük, a sütőbe tesszük.
  6. 60-65 percig sütjük. A 60 perc után úgy ellenőrizhetjük, hogy készen van-e, ha megszúrjuk kis teszttűvel, ha már nem ragad rá tészta, akkor biztosan készen van. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

Töltelékhez

  1. A málnalekvárt összekeverjük a pálinkával.
  2. A mascarpone krémet összekeverjük a tejföllel, cukorral, fél citrom levével. A tejszínt habbá verjük, és a krémhez adjuk.

Krémhez

  1. Megkenjük a tortát a lekvárral, és a felső tésztaréteget visszahelyezve az egész tortát (az oldalát is), megkenjük a tejszínes krémmel. Legalább 2 órán át pihenni hagyjuk a hűtőben, hogy a tésztát átjárja a lekvár, illetve a krém kicsit szilárduljon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26-32

Glutén-csökkentett, cukorban szelídített kedvenc.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!