r
Nosalty Logó

Mandulás-répás torta duplamálnás-pálinkás töltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pálinkaügynök
Mandulás-répás torta duplamálnás-pálinkás töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tortatésztához

Töltelékhez

Krémhez

Összesen 695 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tortatésztához

Töltelékhez

Krémhez

Összesen 8318 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tortatésztához

Töltelékhez

Krémhez

Összesen 310 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1160 micro
  • β-karotin
    2777 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 695 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    264.6 g

Zsír

  • Összesen
    546.8 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7455.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    2009 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    2652 mg
  • Nátrium
    2152 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    585.2 g
  • Cukor
    468 mg
  • Élelmi rost
    174 mg

VÍZ

  • Összesen
    795.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4287 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    130 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    753 mg
  • Retinol - A vitamin:
    930 micro
  • α-karotin
    13925 micro
  • β-karotin
    33323 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2007 micro
Összesen 8318 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    522 micro
  • β-karotin
    1250 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Tortatésztához

Töltelékhez

Krémhez

Elkészítés

Tortatésztához

  1. A sárgarépát megtisztítjuk és felaprítjuk (aprítógéppel), a mandulabelet felaprítjuk (nem baj, ha nagy darabos). A lisztet és a sütőport a darált mandulával összekeverjük, és félretesszük.
  2. Egy nagy edényben a 4 tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük. Hozzáadjuk a 2 dl olajat, majd a citrom reszelt héját. Amikor a massza összeállt, hozzáadjuk a sárgarépát, majd félretesszük.
  3. A tojásfehérjékből egy kis sóval kemény habot verünk.
  4. A sütőt 180-190 C-ra előmelegítjük (hőlégkeveréssel). A tortaformát kikenjük kb. 1-2 evőkanál olajjal.
  5. Elővesszük a nagy tálban lévő répás masszát (mostanra engedett egy kis habos levet, az jó). Hozzáadjuk a mandulás lisztes keveréket, alaposan átdolgozzuk. Ezt követően a tojáshab egy részét normál keverő mozdulatokkal a masszához adjuk, amikor fellazult, hozzáadjuk a fennmaradó részét is, azonban azt már csak beleforgatjuk a masszába, hogy ne törjön össze a hab. A masszát a kiolajozott tortaformába öntjük, a sütőbe tesszük.
  6. 60-65 percig sütjük. A 60 perc után úgy ellenőrizhetjük, hogy készen van-e, ha megszúrjuk kis teszttűvel, ha már nem ragad rá tészta, akkor biztosan készen van. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

Töltelékhez

  1. A málnalekvárt összekeverjük a pálinkával.
  2. A mascarpone krémet összekeverjük a tejföllel, cukorral, fél citrom levével. A tejszínt habbá verjük, és a krémhez adjuk.

Krémhez

  1. Megkenjük a tortát a lekvárral, és a felső tésztaréteget visszahelyezve az egész tortát (az oldalát is), megkenjük a tejszínes krémmel. Legalább 2 órán át pihenni hagyjuk a hűtőben, hogy a tésztát átjárja a lekvár, illetve a krém kicsit szilárduljon.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26-32
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 566
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 28.

Ajánló

Frissen is fogyaszthatjuk, de akkor kicsit maszatosabbak leszünk. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás-répás torta duplamálnás-pálinkás töltelékkel
Pálinkaügynök 13 recept

Glutén-csökkentett, cukorban szelídített kedvenc.

Hozzávalók

Tortatésztához

Töltelékhez

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...