Mandulás-répás torta duplamálnás-pálinkás töltelékkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pálinkaügynök
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 12% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tortatésztához
-
38g sárgarépa14 kcal
-
13g mandula74 kcal
-
42g mandulaliszt118 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
18g napraforgó olaj157 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
29g nádcukor111 kcal
-
3 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
-
13g málnalekvár37 kcal
-
5g pálinka12 kcal
Krémhez
-
17g habtejszín49 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
0g cukor2 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Összesen
695
kcal
- 12% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tortatésztához
-
450g sárgarépa164 kcal
-
150g mandula885 kcal
-
500g mandulaliszt1415 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
213g napraforgó olaj1879 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
350g nádcukor1330 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
1g só0 kcal
Töltelékhez
-
160g málnalekvár445 kcal
-
60g pálinka139 kcal
Krémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Összesen
8318
kcal
- 12% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tortatésztához
-
16.9g sárgarépa6 kcal
-
5.6g mandula33 kcal
-
18.8g mandulaliszt53 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
70 kcal
-
8.3g tojás10 kcal
-
13.1g nádcukor50 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
-
6g málnalekvár17 kcal
-
2.3g pálinka5 kcal
Krémhez
-
7.5g habtejszín22 kcal
-
9.4g mascarpone38 kcal
-
2.3g tejföl4 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
Összesen
310
kcal
- 12% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 22.1 g
Zsír
-
Összesen 45.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 621.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.8 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 66.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 357 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 1160 micro
-
β-karotin 2777 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
695
kcal
- 12% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 264.6 g
Zsír
-
Összesen 546.8 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 176 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 102 g
-
Koleszterin 978 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7455.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 2009 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 538 mg
-
Foszfor 2652 mg
-
Nátrium 2152 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 585.2 g
-
Cukor 468 mg
-
Élelmi rost 174 mg
VÍZ
-
Összesen 795.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4287 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 130 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 278 micro
-
Kolin: 753 mg
-
Retinol - A vitamin: 930 micro
-
α-karotin 13925 micro
-
β-karotin 33323 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 2007 micro
Összesen
8318
kcal
- 12% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 279.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 29.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 522 micro
-
β-karotin 1250 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
310
kcal
Hozzávalók
Tortatésztához
-
45 dkg sárgarépa
-
50 dkg mandulaliszt (lehet finomliszt és mandulaliszt keveréke is, de legalább fele-fele arányban kell)
-
1 csomag sütőpor
-
2.5 dl napraforgó olaj
-
4 db tojás
-
35 dkg nádcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 késhegynyi só
Töltelékhez
Krémhez
-
2 dl habtejszín
-
25 dkg mascarpone
-
3 ek tejföl
-
1 teáskanál cukor
-
1 fél citromból nyert citromlé
Elkészítés
Tortatésztához
- A sárgarépát megtisztítjuk és felaprítjuk (aprítógéppel), a mandulabelet felaprítjuk (nem baj, ha nagy darabos). A lisztet és a sütőport a darált mandulával összekeverjük, és félretesszük.
- Egy nagy edényben a 4 tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük. Hozzáadjuk a 2 dl olajat, majd a citrom reszelt héját. Amikor a massza összeállt, hozzáadjuk a sárgarépát, majd félretesszük.
- A tojásfehérjékből egy kis sóval kemény habot verünk.
- A sütőt 180-190 C-ra előmelegítjük (hőlégkeveréssel). A tortaformát kikenjük kb. 1-2 evőkanál olajjal.
- Elővesszük a nagy tálban lévő répás masszát (mostanra engedett egy kis habos levet, az jó). Hozzáadjuk a mandulás lisztes keveréket, alaposan átdolgozzuk. Ezt követően a tojáshab egy részét normál keverő mozdulatokkal a masszához adjuk, amikor fellazult, hozzáadjuk a fennmaradó részét is, azonban azt már csak beleforgatjuk a masszába, hogy ne törjön össze a hab. A masszát a kiolajozott tortaformába öntjük, a sütőbe tesszük.
- 60-65 percig sütjük. A 60 perc után úgy ellenőrizhetjük, hogy készen van-e, ha megszúrjuk kis teszttűvel, ha már nem ragad rá tészta, akkor biztosan készen van. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
Töltelékhez
- A málnalekvárt összekeverjük a pálinkával.
- A mascarpone krémet összekeverjük a tejföllel, cukorral, fél citrom levével. A tejszínt habbá verjük, és a krémhez adjuk.
Krémhez
- Megkenjük a tortát a lekvárral, és a felső tésztaréteget visszahelyezve az egész tortát (az oldalát is), megkenjük a tejszínes krémmel. Legalább 2 órán át pihenni hagyjuk a hűtőben, hogy a tésztát átjárja a lekvár, illetve a krém kicsit szilárduljon.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26-32
- Sütés ideje: 65 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 566
- Feltöltés dátuma: 2014. november 28.
Ajánló
Frissen is fogyaszthatjuk, de akkor kicsit maszatosabbak leszünk. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pálinkaügynök
13 recept
Glutén-csökkentett, cukorban szelídített kedvenc.