Mandulás-rántott hal, burgonyapürével
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vénusz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
Rántott hal
-
250g tőkehalfilé205 kcal
-
38g kukoricaliszt136 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g mandula148 kcal
-
75g zsemlemorzsa296 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
213g napraforgó olaj470 kcal
Burgonyapüré
-
250g burgonya144 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
1687
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
Rántott hal
-
1000g tőkehalfilé820 kcal
-
150g kukoricaliszt545 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
300g zsemlemorzsa1185 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
850g napraforgó olaj1879 kcal
Burgonyapüré
-
1000g burgonya578 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
6750
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
Rántott hal
-
25.5g tőkehalfilé21 kcal
-
3.8g kukoricaliszt14 kcal
-
5.6g tojás7 kcal
-
2.5g mandula15 kcal
-
7.6g zsemlemorzsa30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
21.7g napraforgó olaj48 kcal
Burgonyapüré
-
25.5g burgonya15 kcal
-
7.6g habtejszín22 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
172
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.6 g
Zsír
-
Összesen 101.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 371 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3069 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 390 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 268 mg
-
Foszfor 1087 mg
-
Nátrium 1184 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 445.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 317 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 147 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 368 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 263 micro
Összesen
1687
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 298.4 g
Zsír
-
Összesen 405 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 171 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 107 g
-
Koleszterin 1483 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12276 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 489 mg
-
Kálcium 1558 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 1073 mg
-
Foszfor 4346 mg
-
Nátrium 4735 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 490.9 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 1783.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1267 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 123 mg
-
C vitamin: 160 mg
-
D vitamin: 588 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 898 micro
-
Kolin: 1471 mg
-
Retinol - A vitamin: 1252 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1051 micro
Összesen
6750
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
172
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Rántott hal
-
1 kg tőkehalfilé
-
15 dkg kukoricaliszt
-
4 db tojás
-
10 dkg mandula
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Burgonyapüré
-
1 kg burgonya
-
3 dl habtejszín
-
1 kk só
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
Rántott hal
- A majd sózzuk és borsozzuk, majd kicsit állni hagyjuk. A prézlit a szeletelt mandulával összekeverjük.
- A halat, kukoricalisztbe, majd felvert tojásba mártjuk, ezután pedig a mandulás morzsába forgatjuk meg.
- Bő forró napraforgóolajban kisütjük.
Burgonyapüré
- A krumplikat megpucoljuk majd sós vízbe téve megfőzzük őket.
- Ezután egy krumpli nyomó segítségével krémesre passzírozzuk a krumplit.
- Közben a tejszín felmelegítjük, és hozzáöntjük a burgonyamasszához.
- Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés szerecsendiót reszeljünk rá.
- Nincs más dolgunk, mint nagyon jól elkeverni, és már fogyaszthatjuk is a frissen sült ropogós rántott hallal.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 179
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 50
- Össznézettség: 8912
- Feltöltés dátuma: 2019. december 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
Vénusz
81 recept
Íme egy felturbózott rántott hal recept, csak hogy ne legyünk unalmasak. Az ünnepekre hangolódva készítettünk egy remek fogást. A hal ropogós mandulás panírban, krémes burgonyapürével. Tökéletes kombináció. Ezzel a recepttel garantált lesz a siker az ünnepi asztalnál is.