Mandulás piskóta málnával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
A sütihez
-
88g málna46 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
38g mandula221 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
0 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
13g méz38 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
701
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
A sütihez
-
350g málna182 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
150g mandula885 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
50g méz152 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
2800
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
A sütihez
-
28.5g málna15 kcal
-
8.1g vaj58 kcal
-
8.1g cukor32 kcal
-
12.2g mandula72 kcal
-
13.4g tojás17 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
-
0.7g vanília kivonat0 kcal
-
8.1g fehérbor7 kcal
-
13.8g citrom2 kcal
-
4.1g méz12 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
1.1g vaj8 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
Összesen
227
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 46.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 663.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 297 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 154.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 255 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 305 micro
Összesen
701
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.4 g
Zsír
-
Összesen 187.8 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 785 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2655.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 599 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 522 mg
-
Foszfor 1190 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 236 g
-
Cukor 167 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 617.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1021 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 581 mg
-
Retinol - A vitamin: 997 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1220 micro
Összesen
2800
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
A sütihez
-
35 dkg málna
-
10 dkg vaj
-
10 dkg cukor
-
15 dkg mandula
-
3 db tojás
-
2 teáskanál vanília kivonat
-
1 db citrom
-
2 ek méz
-
4 db szegfűszeg
A tepsi előkészítéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A sütihez
- A mandulát kicsit megpirítjuk (vigyázni kell, nehogy megégjen). Ha kihűlt, ledaráljuk.
- A szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a narancs héjával habosra keverjük. A tojásokat lágyan felverjük, amitapránként a masszához adagolunk.Hozzáadjuk a darált mandulát is, végül avanília kivonatot és addig verjük, amíg egynemű lesz.
- Egy 25 cm átmérőjű kerek sütőformát kikenünk vajjal, majd kilisztezzük. Néhány szem málna kivételével, amita végéndíszítésként fogunk használni, a málnát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, majd ráöntjük atojásos masszát.
- Előmelegített sütőben, légkeveréses üzemmódban, 180 fokon 25 percig sütjük.
- Amíg sül a piskóta,a bort, a citromhéját és a levének a felét, a mézet, valamint a szegfűszeget egy lábasba tesszük, felforraljuk és 5-10 percen át főzzük.
- Ha letelt a 25 percnyi sütési idő,kb. ötkanálnyi főzőlevet a piskóta tetejére locsolunk és 200 fokon még 5 percig sütjük.
- Hagyjuk kicsit kihűlni, majd tálaláskor a tetejét porcukorral meghintjük és málnával díszítjük.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 130
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 39914
- Feltöltés dátuma: 2008. július 08.
Ajánló
Vanília fagyi
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ezt a receptet a Fenséges desszertek című könyvben találtam. Ez a süti nem a hagyományos piskóta, mert vaj is van benne, illetve a liszt helyett mandulát kell használni.