r
Nosalty Logó

Mandulás piskóta málnával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás piskóta málnával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sütihez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sütihez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 2800 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sütihez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 227 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    187.8 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    785 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2655.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    1190 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    617.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1021 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    997 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1220 micro
Összesen 2800 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A sütihez

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A sütihez

  1. A mandulát kicsit megpirítjuk (vigyázni kell, nehogy megégjen). Ha kihűlt, ledaráljuk.
  2. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a narancs héjával habosra keverjük. A tojásokat lágyan felverjük, amitapránként a masszához adagolunk.Hozzáadjuk a darált mandulát is, végül avanília kivonatot és addig verjük, amíg egynemű lesz.
  3. Egy 25 cm átmérőjű kerek sütőformát kikenünk vajjal, majd kilisztezzük. Néhány szem málna kivételével, amita végéndíszítésként fogunk használni, a málnát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, majd ráöntjük atojásos masszát.
  4. Előmelegített sütőben, légkeveréses üzemmódban, 180 fokon 25 percig sütjük.
  5. Amíg sül a piskóta,a bort, a citromhéját és a levének a felét, a mézet, valamint a szegfűszeget egy lábasba tesszük, felforraljuk és 5-10 percen át főzzük.
  6. Ha letelt a 25 percnyi sütési idő,kb. ötkanálnyi főzőlevet a piskóta tetejére locsolunk és 200 fokon még 5 percig sütjük.
  7. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd tálaláskor a tetejét porcukorral meghintjük és málnával díszítjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 39914
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 08.

Ajánló

Vanília fagyi

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a Fenséges desszertek című könyvben találtam. Ez a süti nem a hagyományos piskóta, mert vaj is van benne, illetve a liszt helyett mandulát kell használni.

Hozzávalók

A sütihez

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...