r
Nosalty Logó

Mandulás linzerkarika

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás linzerkarika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1465 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 8776 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    94.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.6 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    717 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 1465 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    566.2 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    284 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3855.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    949 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    747 mg
  • Foszfor
    1670 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    861.3 g
  • Cukor
    472 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4582 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    98 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    513 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3363 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 8776 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 426 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat/margarint a cukorral és a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, kakaót és a darált mandulát. Jól összegyúrjuk, 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Kiszúrjuk tetszés szerinti linzerszaggatóval (egy teli és egy lyukas legyen párban), és 175 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, kb. 10 perc alatt.
  2. A krémet elkészítjük. A margarint/vajat a porcukorral habosra keverjük, a tejből a pudingporral sűrű krémet főzünk a következő módon. 2,5 dl tejet forrni teszünk, a maradék hideg tejjel lassan adagolva elkeverjük csomómentesre a pudingport, majd a forró tejet hozzáadjuk, és felfőzzük az egészet, kevergetve. Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a cukros margarint/vajat, és egy fiola zöld színű mandulaaromát.
  3. Az így kapott krémet 2-2 linzer közé (1 teli és 1 lyukas) töltjük. Tetejére szeletelt mandulát szórunk.
  4. Jól záródó dobozban tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3328
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 18.

Ajánló

Jól megpuhul, ha kicsit (min. 1 napot) állni hagyjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Készülődve az adventi időszakra, rátaláltam erre a sütire, amit az idén a szeptemberi búcsú alkalmával sütöttem meg először. Kiváló alternatíva a hagyományos linzer helyett karácsonyi aprósüteménynek. Mandularajongóknak pedig egyenesen kötelező! Készítési fázisfotók itt találhatóak.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...