Mandulás linzerkarika
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 33% Zsír
A tésztához
-
67g finomliszt243 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
25g mandula148 kcal
-
8 kcal
A krémhez
-
42g margarin299 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
29 kcal
-
50g tej28 kcal
-
5g mandulaaroma0 kcal
A tetejére
-
8g mandula49 kcal
Összesen
1465
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 33% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
300g margarin2151 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g mandula885 kcal
-
46 kcal
A krémhez
-
250g margarin1793 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
30g mandulaaroma0 kcal
A tetejére
-
50g mandula295 kcal
Összesen
8776
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 33% Zsír
A tésztához
-
19.5g finomliszt71 kcal
-
14.6g margarin105 kcal
-
12.2g cukor47 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
7.3g mandula43 kcal
-
2 kcal
A krémhez
-
12.2g margarin87 kcal
-
9.8g porcukor38 kcal
-
2.2g vaníliás pudingpor8 kcal
-
14.6g tej8 kcal
-
1.5g mandulaaroma0 kcal
A tetejére
-
2.4g mandula14 kcal
Összesen
426
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 94.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 642.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 278 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.6 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 31.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 764 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 717 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 561 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
1465
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.1 g
Zsír
-
Összesen 566.2 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 284 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 161 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3855.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 949 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 747 mg
-
Foszfor 1670 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 861.3 g
-
Cukor 472 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 188.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4582 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 98 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 513 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 359 mg
-
Retinol - A vitamin: 4301 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3363 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 325 micro
Összesen
8776
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 9.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
426
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
25 dkg cukor
-
1 db tojás
-
15 dkg mandula
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
3 dl tej
-
30 ml mandulaaroma
A tetejére
-
5 dkg mandula
Elkészítés
A tésztához
- A vajat/margarint a cukorral és a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, kakaót és a darált mandulát. Jól összegyúrjuk, 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Kiszúrjuk tetszés szerinti linzerszaggatóval (egy teli és egy lyukas legyen párban), és 175 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, kb. 10 perc alatt.
- A krémet elkészítjük. A margarint/vajat a porcukorral habosra keverjük, a tejből a pudingporral sűrű krémet főzünk a következő módon. 2,5 dl tejet forrni teszünk, a maradék hideg tejjel lassan adagolva elkeverjük csomómentesre a pudingport, majd a forró tejet hozzáadjuk, és felfőzzük az egészet, kevergetve. Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a cukros margarint/vajat, és egy fiola zöld színű mandulaaromát.
- Az így kapott krémet 2-2 linzer közé (1 teli és 1 lyukas) töltjük. Tetejére szeletelt mandulát szórunk.
- Jól záródó dobozban tároljuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 3376
- Feltöltés dátuma: 2012. november 18.
Ajánló
Jól megpuhul, ha kicsit (min. 1 napot) állni hagyjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Készülődve az adventi időszakra, rátaláltam erre a sütire, amit az idén a szeptemberi búcsú alkalmával sütöttem meg először. Kiváló alternatíva a hagyományos linzer helyett karácsonyi aprósüteménynek. Mandularajongóknak pedig egyenesen kötelező! Készítési fázisfotók itt találhatóak.