r
Nosalty Logó

Mandulás-levendulás csiga tang zhonggal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Mandulás-levendulás csiga tang zhonggal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tejszínes tang zhong-hoz

A tésztához

A töltelékhez

381
Kalória
11g
Fehérje
49.1g
Szénhidrátok
17.6g
Zsír
21.5g
Víz
68g
Koleszterin
6.6g
Rost
14.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tejszínes tang zhong-hoz

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 381 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tejszínes tang zhong-hoz

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4571 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tejszínes tang zhong-hoz

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 322 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 381 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.9 g

Zsír

  • Összesen
    210.9 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7415 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    898 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1154 mg
  • Foszfor
    3346 mg
  • Nátrium
    1827 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    588.8 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

Víz

  • Összesen
    258.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1255 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1230 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 4571 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 322 kcal

Elkészítés

A tejszínes tang zhong-hoz

  1. A tang zhonghoz a tejet és a tejszínt, valamint a lisztet csomómentesre keverjük habverővel, majd felforraljuk addig, míg krémes állagúra sűrűsödik.
  2. Egy dl tejszínt 1,5 dl tejjel, és egy kanál cukorral elkeverünk, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  3. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az összes többi alapanyagot, és kenyérsütőgépben megdagasztjuk és kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán maximum 1 cm-re, vékony téglalap alakúra kinyújtjuk, ecsettel elsimítjuk rajta a 3 ek juharszirupot, amit megszórunk a mandulapehellyel, és feltekerjük a tésztát.
  5. Lisztezett késsel 2 cm-es szeleteket vágunk a tekercsből, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.
  6. Letakarva langyos helyen fél órát kelesztjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.
  7. Ha szeretjük, levendulás porcukorral meghintjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33

Végre elkészült a konyhámban a villanyszerelés, és újra süthetek, főzhetek kedvemre. Az új próbálkozásom a tejszínes tang zhonggal pláne sütésre ösztönöz. Finom, lágy tésztát kaptam ebből az összeállításból.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!