r
Nosalty Logó

Mandulás kagyló

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bibi
Mandulás kagyló
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz (díszítéshez)

Összesen 872 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz (díszítéshez)

Összesen 6975 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz (díszítéshez)

Összesen 406 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 872 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    373.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    175 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5646.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1184 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    2490 mg
  • Nátrium
    1334 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    863.9 g
  • Cukor
    524 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3827 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    811 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3613 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2562 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1308 micro
Összesen 6975 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 406 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz (díszítéshez)

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat a fenti sorrendben összedolgozzuk. (Én a lisztet szitálni szoktam.)
  2. A tésztát kagylóformába (mandulaformába) nyomkodjuk szép véknyan úgy, hogy kis mélyedés legyen benne a forma teljes hosszában, hogy férjen bele krém a töltéskor.
  3. A formákat sütőlemezre rendezzük, majd 160-180fokon 10-15 perc alatt megsütjük. A formából kiszedve kihűtjük a "kagylóalapot".
  4. A krémhez a tojásokat a cukorral gőz fölött sűrű krémmé turmixoljuk. A margarint a porcukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a kihűtött krémet, mandulalikőrrel (aromával) ízesítjük.
  5. A kihűlt tésztára simítunk a krémből és tálcára rendezzük egymás mellé, majd a gőz fölött felolvasztott mázzal lecsorgatjuk.
  6. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  7. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18878
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a sütit a férjem sógornője szokta készíteni - elég ritkán. A férjem nagyon szereti, ezért elkértem a receptet. Hosszas keresgélés után sikerült formát vennem, így most elkészítettem - állítólag egész jó lett :) Én ugyan nem szeretem a mandulaíz miatt, de rajtam kívül mindenki szívesen fogyasztja. Még annyit a recepthez, hogy nekem a krém 1/3-a megmaradt, a máznak viszont több, mint fele, ezért érdemes vagy arányosan kevesebbet készíteni belőle, vagy be kell kalkulálni a hétvégi sütéshez még valami sütit, amihez felhasználhatóak a megmaradt anyagok. Nem biztos, hogy ez a tökéletes csokimáz, akinek van bevált, azzal készítse :). Tálalni lehet egyesével, vagy kettőt összeborítva (így kevesebb helyet foglal a hűtőben).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz (díszítéshez)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...