Mandulás kagyló
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
bibi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
9 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
23g margarin161 kcal
-
0g rum1 kcal
-
3g tej1 kcal
A krémhez
A mázhoz (díszítéshez)
Összesen
872
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
68 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
180g margarin1291 kcal
-
3g rum7 kcal
-
20g tej11 kcal
A krémhez
-
275g tojás346 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
3g amarettó10 kcal
A mázhoz (díszítéshez)
Összesen
6975
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
23.3g finomliszt85 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
11.6g porcukor45 kcal
-
10.5g margarin75 kcal
-
0.2g rum0 kcal
-
1.2g tej1 kcal
A krémhez
-
16g tojás20 kcal
-
11.6g cukor45 kcal
-
11.6g margarin83 kcal
-
2.9g porcukor11 kcal
-
0.2g amarettó1 kcal
A mázhoz (díszítéshez)
-
4.1g cukor16 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.9g víz0 kcal
-
2.3g margarin17 kcal
Összesen
406
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 46.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 705.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 40.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 478 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 452 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 320 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
872
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.8 g
Zsír
-
Összesen 373.2 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 175 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 109 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5646.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 220 mg
-
Kálcium 1184 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 384 mg
-
Foszfor 2490 mg
-
Nátrium 1334 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 863.9 g
-
Cukor 524 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 322.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3827 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 394 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 811 mg
-
Retinol - A vitamin: 3613 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2562 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1308 micro
Összesen
6975
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 328.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.3 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 149 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
406
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
20 dkg porcukor
-
18 dkg margarin
-
1 teáskanál rum
A krémhez
A mázhoz (díszítéshez)
-
7 ek cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek víz
-
4 dkg margarin
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a hozzávalókat a fenti sorrendben összedolgozzuk. (Én a lisztet szitálni szoktam.)
- A tésztát kagylóformába (mandulaformába) nyomkodjuk szép véknyan úgy, hogy kis mélyedés legyen benne a forma teljes hosszában, hogy férjen bele krém a töltéskor.
- A formákat sütőlemezre rendezzük, majd 160-180fokon 10-15 perc alatt megsütjük. A formából kiszedve kihűtjük a "kagylóalapot".
- A krémhez a tojásokat a cukorral gőz fölött sűrű krémmé turmixoljuk. A margarint a porcukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a kihűtött krémet, mandulalikőrrel (aromával) ízesítjük.
- A kihűlt tésztára simítunk a krémből és tálcára rendezzük egymás mellé, majd a gőz fölött felolvasztott mázzal lecsorgatjuk.
- CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
- CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 18878
- Feltöltés dátuma: 2009. október 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
bibi
3 recept
Ezt a sütit a férjem sógornője szokta készíteni - elég ritkán. A férjem nagyon szereti, ezért elkértem a receptet. Hosszas keresgélés után sikerült formát vennem, így most elkészítettem - állítólag egész jó lett :) Én ugyan nem szeretem a mandulaíz miatt, de rajtam kívül mindenki szívesen fogyasztja. Még annyit a recepthez, hogy nekem a krém 1/3-a megmaradt, a máznak viszont több, mint fele, ezért érdemes vagy arányosan kevesebbet készíteni belőle, vagy be kell kalkulálni a hétvégi sütéshez még valami sütit, amihez felhasználhatóak a megmaradt anyagok. Nem biztos, hogy ez a tökéletes csokimáz, akinek van bevált, azzal készítse :). Tálalni lehet egyesével, vagy kettőt összeborítva (így kevesebb helyet foglal a hűtőben).