r
Nosalty Logó

Mandulás darálós keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Mandulás darálós keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 796 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3976 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 398 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1189.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 796 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    208.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5949 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1317 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    2721 mg
  • Nátrium
    1196 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.9 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1106 micro
Összesen 3976 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 398 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint a zsírral, a cukrokkal elkeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Majd a kétfajta lisztet, darált mandulát, a benne elkevert sütőporral. Jól összegyúrjuk, hogy sima tésztát kapjunk. Neylonba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük.
  2. Másnap darálón ledaráljuk, ahogy kell. Sütőpapíros tepsibe tesszük, kis távolságra egymástól és megsütjük 200 c-fokon. Pár perc sütés elég neki. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 486
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 28.

Ajánló

Ha a tésztánk nem akarna összeállni, pár kanál tejet tegyünk hozzá !!!Jó kemény tésztát kell kapnunk, hogy a daráló kiadja majd a formát!! Daráló híján, egyszerűen nyújtsuk ki vékonyra, és vágjuk rudakra!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt még itthon maradék darált mandulám, és gondoltam egyet, hogy ezt a kekszet készítem el, mivel nagyon szeretek egyet-kettőt kávéhoz eleszegetni....:-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...