Mandulás-csokoládés őzgerinc lekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
dorcus89
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
20g vaj143 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A fehér rész ízesítéséhez
-
8g mandula49 kcal
A barna rész ízesítéséhez
-
13 kcal
A bevonathoz
-
13g szilvalekvár21 kcal
-
17g csokoládé91 kcal
-
24 kcal
Összesen
527
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
120g vaj860 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A fehér rész ízesítéséhez
-
50g mandula295 kcal
A barna rész ízesítéséhez
-
20g instant kakaópor76 kcal
A bevonathoz
-
80g szilvalekvár124 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
3157
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
14.9g vaj107 kcal
-
14.9g porcukor58 kcal
-
20.5g tojás26 kcal
-
14.9g finomliszt54 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0.7g citromhéj0 kcal
A fehér rész ízesítéséhez
-
6.2g mandula37 kcal
A barna rész ízesítéséhez
-
2.5g instant kakaópor9 kcal
A bevonathoz
-
10g szilvalekvár15 kcal
-
12.5g csokoládé68 kcal
-
18 kcal
Összesen
392
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 590.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.2 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 25.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
527
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.1 g
Zsír
-
Összesen 186.5 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 806 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3542.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 790 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 377 mg
-
Foszfor 1488 mg
-
Nátrium 770 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 331 g
-
Cukor 187 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 152.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1055 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 488 mg
-
Retinol - A vitamin: 1038 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 218 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 785 micro
Összesen
3157
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 441.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
392
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
12 dkg vaj
-
12 dkg porcukor
-
3 db tojás
-
12 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 citromból nyert citromhéj
A fehér rész ízesítéséhez
-
5 dkg mandula
A barna rész ízesítéséhez
-
2 ek instant kakaópor
A bevonathoz
-
10 dkg csokoládé
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A vajat jól kikeverjük a cukorral, majd a tojásokat is hozzáadjuk. Ezután mehet a liszt, a sütőpor és a citrom reszelt héja.
- Most a massza felét áttesszük egy másik edénybe. Az egyik feléhez adjuk az őrölt mandulát, a másik feléhez a kakaóport.
- A kivajazott, kilisztezett őzgerinc formába felváltva belekanalazzuk a tésztát, hogy a végén majd csíkos legyen.
- 180 fokos sütőben 40-50 percig sütjük.
- Amikor langyosra hűlt, kiborítjuk és megkenjük a lekvárral. Ezután gőz fölött a csokit az olajjal megolvasztjuk, majd ezzel bevonjuk a süteményt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3125
- Feltöltés dátuma: 2012. november 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
dorcus89
81 recept
Ez egy igazi karácsonyi sütemény, de ha feldobnánk a hézkönapokat, esetleg vendégeket várunk, akkor is remek desszert, mert egyáltalán nem bonyolult, mégis egy kicsit különlegesebb. Az ízvilággal is lehet kísérletezni, esetleg a csokiba rakhatunk mentát, chilit, narancshéjat. De ugyanúgy a mandula helyett kókusszal is készíthetjük. Ez már csak tőlünk függ.