r
Nosalty Logó

Mandulás-almás-rumos kocka liszt nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mese - Habbal (J. Hanna)
Mandulás-almás-rumos kocka liszt nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

"Töltelék"

Összesen 694 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

"Töltelék"

Összesen 2776 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

"Töltelék"

Összesen 240 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1879.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 694 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    155.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7516.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1674 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    794 mg
  • Foszfor
    3249 mg
  • Nátrium
    1623 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.6 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    499 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    1260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2029 micro
Összesen 2776 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Tészta

"Töltelék"

Elkészítés

Tészta

  1. A tojássárgáját és a cukrot elkeverjük egy tálban.
  2. A darált mandulát, zsemlemorzsát, kakaót, sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukros tojássárgájához.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük, és a tésztához adjuk.
  4. Kivajazott tepsiben 180 fokon a sütőbe tesszük.

"Töltelék"

  1. Az almát kimagozzuk, meghámozzuk, közepes méretű kockákra vágjuk. (Ha túl kicsik lesznek az almakockák, bele fognak olvadni a tésztába. A túl nagyok pedig nem fognak jól átsülni.)
  2. Hozzáadjuk a rum aromàt.
  3. A 20. percben 190 fokra emeljük a sütő hőmérsékletét, és a félig sült tésztába szurkáljuk a rumos almadarabokat. A sütési fokot azért kell felvinni, mert a sütő kinyitásával egy adag meleg kimegy majd a sütőből. A tepsit nem vesszük ki, mert a tészta összeeshet. Tehát a sütőben hagyva szurkáljuk az almadarabokat a tésztába. Kicsit macera, mert vigyázni kell, hogy ne égessük meg a kezünket. De az almadarabok elég nagyok ahhoz, hogy kb- fél perc alatt gyorsan tele lehessen tűzdelni a félkész sütit.
  4. A sütőt visszazárjuk, és még 20 percig sütjük a tésztát. A hőfokot visszavesszük 180-ra. (Hogy ne száradjon ki a tészta.) Összes sütési idő : 40 perc.
  5. A csokidíszt és a mandulát az utolsó egy percben szórjuk az almás lyukakba, épp csak addig, hogy a csoki megolvadjon, a mandula pedig megpiruljon egy kicsit.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1208
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mese - Habbal (J. Hanna) 14 recept

A töltelék a plusz ebben a receptben: jobb szeretem, ha egy gyümölcs kevés ideig sül, nem cukrozott, és félig akár nyers is marad. Ezért lettek az almadarabok nyersen, a félig kész sütibe beleszúrva. Szilva, sárgabarack, körte, ananász vagy más lédús gyümölcs lehet még az alma helyett.

Hozzávalók

Tészta

"Töltelék"

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...