Mandulás-almás kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Angelocska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
19g vaj134 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
6g mandula37 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
149g alma70 kcal
A tetejére
Összesen
407
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 279.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 139.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
407
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.7 g
Zsír
-
Összesen 172.1 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1043 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2238.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 471 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 994 mg
-
Nátrium 366 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 385.3 g
-
Cukor 189 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1114.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1368 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 680 mg
-
Retinol - A vitamin: 1316 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 528 micro
-
β-crypt 135 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1321 micro
Összesen
3260
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 113.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt előmelegítjük.
- Kikeverjük a tésztát (liszt, vaj, 2 tojás, mandula, 5 dkg cukor, fahéj) és egy kivajazott, közepes méretű tepsibe kézzel belenyomkodjuk úgy, hogy legyen kb. 1 centis pereme. Finom, puha tészta ez.
- Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházat, szeletekre vágjuk és a tésztára rakodjuk.
- 2 tojást habosra keverünk, hozzáöntünk 1 dl tejet, belekeverjük a vaníliás cukrot és a cukrot, és eloszlatjuk a sütemény tetején.
- Készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 225 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 3146
- Feltöltés dátuma: 2012. június 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Angelocska
23 recept
Az eredeti recept neve finn almatorta (Szalay Könyvek: Sütemények). Finom! Kell a tésztájába az a mandula. Került bele 2 szem keserűmandula is, no, attól lesz az igazi. :) Azért én a tésztájába fele annyi cukrot tettem, mint amennyit a recept ír, helyette inkább az almára öntött tojásos tejes lébe kevertem cukrot.