r
Nosalty Logó

Mandulapasztás körtepite mázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulapasztás körtepite mázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 433 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 3455 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 217 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 433 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    146.3 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    713 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1410.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.1 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    781.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1255 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 3455 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a kimért mennyiségű lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a hideg vajat, melyet a kezünk közt a liszttel összemorzsolunk. Ehhez keverjük a porcukrot, csipetnyi sót és végül hozzáütjük a tojást. Az egész masszából egy jó kemény tésztát gyúrunk. Elég sokáig eltarthat, mivel az elején azt az érzést kelti, hogy szét fog esni.
  2. Frissentartó fóliába tesszük, gombócot formálunk belőle, és a hűtőszekrénybe tesszük legalább 1 órára. Véleményem szerint 1 éjszaka lenne a legideálisabb, így ha időnk és kedvünk engedi, válasszuk ezt a verziót. Lisztezett deszkán deszkán kinyújtjuk és piteformába fektetjük.
  3. A töltelékhez a mandulapasztát összekeverjük a többi hozzávalóval, és addig keverjük egy kézi mixer segítségével, amíg egynemű szószt nem kapunk.
  4. A körték kivételével a töltelék összes többi hozzávalóját összekeverjük egy habverő segítségével. A körtéket meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd felcikkezzük. A cikkeket pedig szép alakzatban a pitetésztára rendezgetjük. Ezután a mandulapasztás krémet szép óvatosan a körtecikkekre öntjük.
  5. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 10 percig sütjük. 10 perc után a hőfokot 180-ra visszavesszük, és további 20 percig sütjük.
  6. Időközben elkészítjük a mázat is a hozzávalók összekeverésével. Mikor a piténk elkészült és lekapcsoltuk a sütőt, egy kenőecset segítségével megkenjük a tetejét a mázzal. A pitét visszatoljuk a kikapcsolt, de még meleg sütőbe, és hagyjuk hogy a máz kissé rákaramellizálódjon.
  7. Fogyaszthatjuk melegen, de a torta hidegen is nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5835
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nagypapi körtéje a legfinomabb és egy kis rekesznyit nekem ajándékozott. Csodálatos illatú, zamatos, mézédes és lédús körte ez, melyet saját kis bio kertjében nevelget és ápolgat. Ezért a törődésért a fa minden évben hálája jeléül megajándékozza őt nem kis mennyiségű gyümölcsével. Egy egész rekesz, hajajj! Tegnap leves, ma pite, holnap valami egészen más. Sietnem kell, a körte sajnos hamar romlik.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...